Χρησιμοποιούμε τα cookies για αυτό το site για να λειτουργήσει σωστά. Λόγω της νομοθεσίας της ΕΕ θα πρέπει να ζητήθει η συγκατάθεσή σας.
Κάνοντας χρήση του site μας, αποδέχεστε τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

X96 Max - Android 9.0 8K 4/64 TV Box Κριτική

Posted by mlabropoulos 13/07/2020 1 Comment(s)

Android X96 MAX+: Android 9 Pie μέχρι και 8Κ

 

Πρόσφατα, σας ενημερώσαμε για το X96 MAX+ με πληθώρα ισχυρών δυνατοτήτων, ενώ αμέσως παρακάτω, σας παραθέτουμε τις εντυπώσεις μας από την αντίστοιχη δοκιμή!

 

Το συγκεκριμένο TV box βασίζεται σε Android 9 Pie, ενώ φέρει το νεότερο SoC AmLogic S905X3 με 4πύρηνο επεξεργαστή Arm Cortex A55 64bit και GPU Mali-G31. Επίσης, από πλευράς μνήμης, η συγκεκριμένη έκδοση διαθέτει RAM 4 GB DDR3 και 64 GB eMMC, με αποτέλεσμα εξαιρετικές ταχύτητες εκτέλεσης λειτουργιών.

 

Ακόμη, μέσω του Kodi έχουμε ανάλυση 8K Ultra HD (7680 x 4320) και HDR+ για την καλύτερη δυνατή εικόνα, ανάλογα πάντα με το content που αναπαράγεται, ενώ σαφώς υποστηρίζεται και HEVC.

 

Επίσης, έχουμε υποστήριξη λειτουργιών AirPlay και Miracast για απεικόνιση της οθόνης των Android/iOS συσκευών μας στη τηλεόρασή μας.

 

Σχετικά με το WiFi, η συσκευή υποστηρίζει dual band 2.4+5 GHz, ενώ το Bluetooth 4.0 συμπληρώνει τις δυνατότητες επικοινωνίας με τον καλύτερο τρόπο.

 

 

Συνδέσεις

 

Το X96 MAX+ διαθέτει LCD οθόνη πρόσοψης, στην οποία μπορούμε να έχουμε εποπτεία αρκετών λειτουργιών, όπως ώρα, κατάσταση εξόδων HDMI & AV, κατάσταση USB και TF Card.

 

Από πλευράς συνδέσεων, έχουμε HDMI 2.1, Gigabit Ethernet, οπτική έξοδο ψηφιακού ήχου S/PDIF, υποδοχή IR, θύρα USB 3.0, θύρα USB 2.0, υποδοχή MicroSD (64 GB) και σαφώς την είσοδο 5V για το παρεχόμενο εξωτερικό τροφοδοτικό.

 

Στη συσκευασία, θα βρείτε – εκτός από το X96 MAX+, το τροφοδοτικό 5V, καλώδιο HDMI, τηλεχειριστήριο και οδηγίες χρήσης.

 

 

 


Μενού - Λειτουργίες

 

Ο Launcher περιλαμβάνει όλες τις επιλογές σε οριζόντια διάταξη, ενώ στο κάτω μέρος έχουμε απευθείας πρόσβαση στις Ρυθμίσεις, WiFi, τις εφαρμογές και τα γνωστές ρυθμίσεις Droid Settings.

 

Η πρώτη σειρά των επιλογών είναι: Play Store, Ρολόι, FileBrowser, FOTA Update, Media Center, Movie Player, Ρυθμίσεις, WebView Browser Tester, AirScreen και Youtube. Η δεύτερη σειρά περιλαμβάνει τις επιλογές: AppInstaller, Droid Settings, Αρχεία, Συλλογή, Miracast, Μουσική, UPDATE, KD Player, Netflix, Google.

 

Στην επιλογή για τις εφαρμογές, βρίσκουμε τις εξής: AirScreen, AppInstaller, Droid settings, FOTA Update, FileBrowser, Google, KD Player, Media Center, Miracast, MoviePlayer, Netflix (SD/540p) , Google Play, UPDATE, WebView, YouTube, Αρχεία, Μουσική, Ρολόι, Ρυθμίσεις, Συλλογή.

 

Να αναφέρουμε ότι δεν θα βρείτε προ-εγκατεστημένο το AptoideTV store, ωστόσο μπορείτε – εάν επιθυμείτε – να το εγκαταστήσετε χειροκίνητα μέσω αρχείου apk.

 

 

 

 

 

Η ανάλυση επιλέγεται αυτόματα ανάλογα με την τηλεόραση που χρησιμοποιείτε. Να αναφέρουμε επίσης, ότι μπορείτε – εάν επιθυμείτε – να καταργήσετε την προ-εγκατεστημένη έκδοση KD Player και να εγκαταστήσετε το Kodi από το Google Play store.

 

Το Netflix δεν μπορεί να λειτουργήσει σε HD, λόγω του security level 3 που διαθέτει το box, ενώ μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορες εκδόσεις για χειροκίνητη εγκατάσταση μέσω apk. Η προ-εγκατεστημένη έκδοση εμφανίζει τα μενού στα αγγλικά, αλλά με ικανοποιητική πλοήγηση μέσω τηλεχειριστηρίου, όπως μπορείτε να δείτε και στο αντίστοιχο video.

 

 

 

 

Η γνώμη μας

 

Ξεκινώντας από την προσιτή τιμή του X96 Max plus και λαμβάνοντας υπόψη τη δυνατότητα 8Κ, το βελτιωμένο SoC AmLogic S905X3 με 4πύρηνο επεξεργαστή Arm Cortex A55 64bit, τις άνετες μνήμες RAM 4 GB DDR3 και 64 GB eMMC, την Gigabit Ethernet και το dual band WiFi, μπορούμε να πούμε ότι έχουμε ένα τίμιο Android box με ιδιαίτερα ισχυρές δυνατότητες!   

 


Πηγή: IPTVSAT.gr

Άρθρο: Περικλής Παντολέων


 

1 Comment(s)

ΙΩΑΝΝΗΣ:
26/10/2020, 12:09:07 PM
Reply

ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΒΗΣΑ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΦΟΡΤΩΣΩ;;ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Leave a Comment