Χρησιμοποιούμε τα cookies για αυτό το site για να λειτουργήσει σωστά. Λόγω της νομοθεσίας της ΕΕ θα πρέπει να ζητήθει η συγκατάθεσή σας.
Κάνοντας χρήση του site μας, αποδέχεστε τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Unitronic – MADEFORYOU 2:1 & 4:1 Κριτική

Posted by mlabropoulos 17/06/2020 0 Comment(s)

Προγραμματισμός τηλεχειριστηρίων Unitronic – madeforyou 2:1 & 4:1

 

To πλήθος των ηλεκτρονικών συσκευών συγκεντρώνει αντίστοιχα και πολυάριθμα τηλεχειριστήρια. Τι θα λέγατε εάν μπορούσατε να αντικαταστήσετε μέχρι και 4 τηλεχειριστήρια με ένα;

Με τα νέα προγραμματιζόμενα τηλεχειριστήρια Unitronic 3096 – MADEFORYOU 2:1 και Unitronic 3097 – MADEFORYOU 4:1, μπορείτε να αντικαταστήσετε κάθε λειτουργία 2 & 4 τηλεχειριστηρίων (TV, SAT, Pay TV, DTT, DVD, VCR, HI FI, PS2, Xbox), καθώς και όλες τις βασικές λειτουργίες Smart TV.

Εμείς δοκιμάσαμε το Unitronic 3097 για 4 συσκευές και σας περιγράφουμε τους τρόπους προγραμματισμού.

 

Εξωτερική περιγραφή

 

Τα συγκεκριμένα τηλεχειριστήρια, είναι ιδιαίτερα εργονομικά, καθώς διαθέτουν όλα τα αναγκαία πλήκτρα για προγραμματισμό περισσότερων συσκευών και μάλιστα σε σωστές θέσεις.

Στο επάνω τμήμα βρίσκουμε τα πλήκτρα SOURCE και POWER, στο κέντρο – μεταξύ άλλων – έχουμε τη σειρά πλήκτρων TOOLS, RETURN, MENU και EXIT, ενώ ακολουθεί το πλήκτρο SMART.
Επίσης, βρίσκουμε τα πλήκτρα NETFLIX, YOUTUBE, PRIME VIDEO, τα κλασικά 4 χρωματικά πλήκτρα και τέλος έχουμε τα 4 πλήκτρα TV, DVD/VCR, SAT/DTT και AUX στα οποία αναθέτουμε τις συσκευές που επιθυμούμε κατά τη διαδικασία του προγραμματισμού. Στη δεξιά πλευρά, βρίσκουμε την υποδοχή 3.5mm για το αντίστοιχο καλώδιο προγραμματισμού, όπως θα δούμε παρακάτω..

 


Προγραμματισμός  

 

Τα συγκεκριμένα μοντέλα τηλεχειριστηρίων, προγραμματίζονται με δύο τρόπους. Ο πρώτος τρόπος υλοποιείται μέσω του παραδοσιακού συστήματος χρησιμοποιώντας συγκεκριμένο IR programmer, ενώ ο δεύτερος τρόπος υλοποιείται με ένα καλώδιο ήχου Jack 3,5mm μέσω της εξόδου ήχου του υπολογιστή ή οποιασδήποτε συσκευής που διαθέτει 3,5mm έξοδο ακουστικών (smartphone, tablet). Να αναφέρουμε επίσης ότι μπορείτε να προγραμματίσετε 2 ή 4 συσκευές ή απλώς μόνο μία.

 

IR Programmer

 

Ο κλασικός τρόπος προγραμματισμού, απαιτεί τη χρήση συγκεκριμένου IR programmer, ο οποίος αναγνωρίζει το τηλεχειριστήριο και εκπέμπει τους κωδικούς μέχρι και 4 συσκευών μέσω υπέρυθρων με οπτική επαφή σε κοντινή απόσταση.

Μπορείτε να κατεβάσετε το αντίστοιχο λογισμικό στο site της GBS Elettronica ή απευθείας στη διεύθυνση http://www.gbs-elettronica.it/rem/push/3/Setup.exe.

Συνδέετε τον programmer σε μία ελεύθερη θύρα USB. Μετά την εγκατάσταση του λογισμικού, τρέχετε το πρόγραμμα και κάνετε update τον κατάλογο, προκειμένου να ενημερώσετε τη λίστα κωδικών και ξεκινάτε την εύρεση κωδικών στο πρόγραμμα.
Τοποθετείτε το τηλεχειριστήριο ακριβώς μπροστά από τον programmer και πατάτε συγχρόνως τα πλήκτρα-τόξα δεξιά/αριστερά, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η αναγνώριση του τηλεχειριστηρίου με τη λειτουργία Identify.

Να σημειωθεί ότι ίσως χρειαστεί να κάνετε κάποιες μικροκινήσεις στο τηλεχειριστήριο σε σχέση με τον programmer, ώστε να ενεργοποιηθεί η ένδειξη Signal Strength. Στη συνέχεια, κάνετε κλικ στο tab TV, εισάγετε τη μάρκα της τηλεόρασης και με enter θα «κατέβουν» όλα τα μοντέλα στη λίστα δεξιά. Επιλέγετε το μοντέλο που επιθυμείτε και με διπλό κλικ θα δείτε τον κωδικό να εμφανίζεται με πράσινους χαρακτήρες στο αντίστοιχο πεδίο ακριβώς από πάνω. Αντίστοιχα πράττετε και για τις υπόλοιπες συσκευές με κλικ στα tabs VCR/DVD, SAT, AUX μέχρι να δείτε 2 ή 4 κωδικούς (ανάλογα το μοντέλο 2:1 ή 4:1). Να διευκρινίσουμε ότι οι τίτλοι στα tabs αντιστοιχούν στα 4 πλήκτρα του τηλεχειριστηρίου, ωστόσο δεν είναι υποχρεωτικό να αναθέσετε τις συσκευές ακριβώς στα αντίστοιχα πλήκτρα. Για παράδειγμα μπορείτε να θέσετε στο πλήκτρο VCR/DVD έναν δορυφορικό δέκτη, απλά βολεύει καλύτερα εάν υπάρχει μια πραγματική αντιστοιχία.  Επίσης, εάν δεν βρείτε ακριβώς το μοντέλο της συσκευής που διαθέτετε, δοκιμάστε ένα παρόμοιο και το πιθανότερο είναι να λειτουργήσει κανονικά.

Η διαδικασία προγραμματισμού ξεκινάει και πάλι με ταυτόχρονη πίεση των πλήκτρων δεξιά-αριστερά, όπου θα γεμίσουν οι μπάρες Signal Strength Progress και και θα εμφανιστεί το μήνυμα Programming Completed. Είστε έτοιμοι! Στο παρακάτω video, μπορείτε να δείτε τη διαδικασία όπως την πραγματοποιήσαμε κατά τις δοκιμές!

 


Προγραμματισμός μέσω 3,5mm Jack καλωδίου ήχου

 

Με τον δεύτερο τρόπο προγραμματισμού, αποκλείουμε οποιασδήποτε ασυμβατότητα με το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείται (Windows, Osx, Linux), καθώς πρόκειται για audio σήματα ανεξάρτητα λειτουργικού συστήματος.

Επισκεφθείτε την ακόλουθη ιστοσελίδα http://www.madeforyouweb.it/unitronic

Επιλέξτε το μοντέλο τηλεχειριστηρίου 2:1 ή 4:1

Εισαγάγετε την μάρκα και το μοντέλο.

Επιλέξτε την θέση πού θέλετε να προγραμματίσετε. Σε αυτό το βήμα μπορείτε – εάν επιθυμείτε – να προσθέσετε επιπλέον συσκευές

Τοποθετήστε δύο μπαταρίες AAA στο τηλεχειριστήριο.

Συνδέστε το ένα άκρο του 3,5 mm καλωδίου ήχου στο τηλεχειριστήριο και το άλλο άκρο του καλωδίου στη θύρα ήχου της συσκευής ή του υπολογιστή.

Αυξήστε την ένταση της συσκευής ή του υπολογιστή στο μέγιστο.

Πιέστε ταυτόχρονα το αριστερό και δεξί πλήκτρο του τηλεχειριστηρίου, προκειμένου το LED να αρχίσει να αναβοσβήνει.

Στη συνέχεια πατήστε το πλήκτρο προγράμματος.

Στο παρακάτω επίσημο video, μπορείτε να δείτε τη διαδικασία με χρήση tablet.

 

 

 

Δοκιμές 

 

Πραγματοποιήσαμε τεστ και με τους δύο τρόπους, των οποίων η τελική επιλογή εξαρτάται από εσάς. Εάν δεν διαθέτετε programmer, τότε μπορείτε να επιλέξετε τη μέθοδο με καλώδιο mini jack 3.5 mm, το οποίο είναι πολύ πιθανόν να διαθέτετε ήδη.

Προγραμματίσαμε επιτυχώς 4 συσκευές και συγκεκριμένα μία τηλεόραση Samsung 46’’, έναν επίγειο ψηφιακό δέκτη Strong και δύο δορυφορικούς δέκτες Xtrend και Vu+ με απόλυτη επιτυχία. Να επαναλάβουμε ότι στη περίπτωση του προγραμματισμού με χρήση IR programmer, χρειάζεται μία σχετική προσοχή στην τοποθέτηση του τηλεχειριστηρίου απέναντι από τον programmer, κατά την οποία ίσως χρειαστεί να περιστρέψετε ελαφρώς το τηλεχειριστήριο κατά 20 περίπου μοίρες. Επίσης, με την ταυτόχρονη πίεση των πλήκτρων δεξιά-αριστερά, στη περίπτωσή μας το LED του τηλεχειριστηρίου αναβόσβησε για ελάχιστο χρονικό διάστημα και παρέμεινε αναμμένο για μερικά δευτερόλεπτα.

 

 

Η γνώμη μας 

 

Σαφώς ένα προγραμματιζόμενο τηλεχειριστήριο madeforyou-unitronic για 2 ή ακόμη καλύτερα για 4 συσκευές, μας διευκολύνει τον καθημερινό τηλεχειρισμό συσκευών, αρκεί να ασχοληθεί κανείς για λίγη ώρα με τον ανάλογο προγραμματισμό. Προτείνονται !

 


Πηγή: IPTVSAT.gr

Άρθρο: Περικλής Παντολέων


 

Leave a Comment