Χρησιμοποιούμε τα cookies για αυτό το site για να λειτουργήσει σωστά. Λόγω της νομοθεσίας της ΕΕ θα πρέπει να ζητήθει η συγκατάθεσή σας.
Κάνοντας χρήση του site μας, αποδέχεστε τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

TX3 Mini - Android 8.1 4K TV Box Κριτική

Posted by mlabropoulos 13/07/2020 0 Comment(s)

Tanix TX3 Mini: Προσθέστε Android 8.1 στην τηλεόρασή σας

 

Το Tanix Tx3 Mini βασίζεται σε Android 8.1, διαθέτει CPU Amlogic S905W μέχρι 2 GHz,  Quad core ARM Cortex-A53, ενσωματωμένο Wifi IEEE 802.11 b/g/n και αποδίδει ανάλυση 4Κ. Μετά από δοκιμές, τα συμπεράσματά μας αμέσως παρακάτω!

 

Το συγκεκριμένο Android box φέρει GPU: Mali-450 penta-core μέχρι 750MHz+(DVFS) και μνήμες 2 GB DDR3 RAM + 16 GB EMMC Flash, γεγονός που του παρέχει επάρκεια λειτουργιών και ταχύτητας.

 

 

Εξωτερική περιγραφή - Συνδέσεις

 

Το TX3 Mini βρίσκεται σε ένα μικρό κουτί διαστάσεων μόνο 105 x 105 x 15mm και βάρους 0.15 και διαθέτει οθόνη ένδειξης στη πρόσοψη, γεγονός που το καθιστά ιδιαίτερα ελκυστικό.

 

Από πλευράς συνδέσεων έχουμε: AV out, οπτική έξοδο ψηφιακού ήχου S/PDIF, ethernet 10/100, HDMI 2.0 (4K x 2K display), 2 θύρες USB 2.0 με υποστήριξη U DISK και USB HDD, TF Card reader και σαφώς την είσοδο για το παρεχόμενο εξωτερικό τροφοδοτικό 5V/2A. Να αναφέρουμε ότι οι δύο θύρες USB και η υποδοχή MicroSD βρίσκονται στο πλάι.

 


Χαρακτηριστικά - Εφαρμογές

 

Το Tanix TX3 Mini παρέχει πλειάδα δυνατοτήτων και σε συνδυασμό με την ταχύτητα, η καθημερινή χρήση καθίσταται άνετη, χωρίς προβλήματα.

 

Η υποστήριξη αποκωδικοποιητών περιλαμβάνει 4K, MPEG1/2/4, H.264, HD AVC/VC-1, RM/RMVB, Xvid/DivX3/4/5/6 , RealVideo8/9/10, ενώ από πλευράς φορμάτ video, audio, photo έχουμε ευρεία γκάμα.
Συγκεκριμένα, τα video formats περιλαμβάνουν 4K@30fps, avi, h.264, vc-1, mpeg-2, mpeg-4, divd/divx, real8/9/10, rm,rmvb, pmp, flv, mp4, m4v, vob, wmv, 3gp, mkv.

 

Στα audio formats έχουμε mp1, mp2, mp3, wma, ogg, aac, m4a, flac, ape, amr, ra, wav, ενώ από πλευράς φωτογραφιών, υποστηρίζονται jpeg/bmp/gif/png/tiff.

 

Οι δυνατότητες του TX3 Mini περιλαμβάνουν πλειάδα εφαρμογών, όπως πχ Kodi, Netflix, Skype, Picasa, Youtube, Flicker, Facebook, Online video και πολλές άλλες, καθώς μπορείτε να εγκαταστήσετε apps της επιλογής σας.

 

Ένα ακόμη ιδιαίτερα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα εγκατάστασης DUAL BOOT EDITION firmware για LibreELEC για τους φανς του συγκεκριμένου λειτουργικού.

 

Στη συσκευασία θα βρείτε επίσης οδηγίες χρήσης, τροφοδοτικό, καλώδιο HDMI, τηλεχειριστήριο.

 

 

 

 Μενού - Λειτουργίες - Τηλεχειριστήριο

 

Ο Launcher του Tanix TX3 Mini περιλαμβάνει στα αριστερά ένα sidebar με βασικές επιλογές και στην κυρίως οθόνη, εμφανίζονται by default οι εφαρμογές ALICE UX lite edition που οδηγεί στο Kodi 17.6, Google Play Store, Netflix, Youtube και Chrome browser. Επιπλέον, με το +, μπορείτε να προσθέσετε και άλλες εφαρμογές από τον κατάλογο των εγκατεστημένων apps.

 

Η κεντρική επιλογή στο αριστερό sidebar, εμφανίζει όλες τις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές, που είναι οι εξής: AirScreen, AppInstaller, Aptoide TV, Chrome, FileBrowser, KodiAddonUpdate, Media Center, Miracast, MoviePlayer, Netflix, PPPoE, Play Store, Settings, TV Center (Kodi), UPDATE, YouTube, Μουσική, Ρυθμίσεις και Συλλογή.

 

Με την Τρίτη βασική επιλογή στο αριστερό sidebar, μπορείτε να προσθέσετε εφαρμογές της επιλογής σας.

 

 

 

 

 

Χρήση εφαρμογών

 

Με την εφαρμογή Air Screen, μπορείτε να κάνετε μετάδοση από κινητό iOS/Android αλλά και από την οθόνη του υπολογιστή σας, απευθείας στην οθόνη της τηλεόρασης (ανάλογα τη συσκευή σας), ενώ θα βρείτε και οδηγίες για την κάθε μέθοδο που προτείνεται από την εφαρμογή, όπως μέσω Chromecast, miracast, DLNA. Για παράδειγμα, μπορείτε να προβάλετε ένα video από το Youtube του κινητού σας τηλεφώνου, απευθείας στην τηλεόρασή σας, με tap στο εικονίδιο της οθόνης που εμφανίζεται στο επάνω μέρος και επιλέγοντας το AS-TX3 Mini. Ένα σημείο προσοχής, αποτελεί το Miracast το οποίο δεν πρέπει να είναι ανοικτό, εάν προσπαθείτε να συνδεθείτε με άλλους τρόπους. Μετά από λίγη ώρα αδράνειας, το Miracast απενεργοποιείται αυτόματα.

 

Η εφαρμογή Aptoide TV αποτελεί ένα εξαιρετικό app store, με το οποίο μπορείτε να εγκαταστήσετε πλειάδα εφαρμογών εκτός του περιβάλλοντος Google Play. Προτείνεται για δοκιμές με εκδόσεις εφαρμογών Netflix.

 

Στην επιλογή Ρυθμίσεις (στα ελληνικά), μπορείτε – μεταξύ άλλων – να θέσετε την ελληνική γλώσσα για τα μενού.

 

Σχετικά με το Netflix (SD), χρησιμοποιήσαμε το AptoideTV, προκειμένου να επανεγκαταστήσουμε την εφαρμογή έκδοσης 4.16.4 build 200217 κι έτσι είχαμε εμφάνιση στα ελληνικά με καλή πλοήγηση μέσω τηλεχειριστηρίου – όπως μπορείτε να δείτε και στο αντίστοιχο video – ενώ σαφώς πάντα μπορείτε να ενεργοποιήσετε το ποντίκι.

 

Για το Youtube, χρησιμοποιήσαμε την έκδοση YouTube for Android TV (2.10.17) από το AptoideTV, με τα γνωστά εξαιρετικά αποτελέσματα στη πλοήγηση.

 

Η αναπαραγωγή αρχείων – όπως ισχύει στο Android – είναι άκρως ικανοποιητική, καθώς το «όπλο» που ονομάζεται Kodi, την διεκπεραιώνει με τον καλύτερο τρόπο, ειδικά στα παντός είδους video με υπότιτλους.

 

 

 

 

Η γνώμη μας

 

Όπως έδειξαν τα τεστ, το Tanix TX3 Mini αποτελεί ένα αξιόλογο Android 8.1 box με επάρκεια μνήμης, πληθώρα προ-εγκατεστημένων εφαρμογών και σαφή δυνατότητα εγκατάστασης περισσότερων.  

 


Πηγή: IPTVSAT.gr

Άρθρο: Περικλής Παντολέων


 

Leave a Comment