Χρησιμοποιούμε τα cookies για αυτό το site για να λειτουργήσει σωστά. Λόγω της νομοθεσίας της ΕΕ θα πρέπει να ζητήθει η συγκατάθεσή σας.
Κάνοντας χρήση του site μας, αποδέχεστε τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

TELE System TS6810RF STEALTH - DVB T2 H.265 Δέκτης Κριτική

Posted by mlabropoulos 25/06/2020 0 Comment(s)

TELE System TS6810RF Stealth: Επίγειος ψηφιακός δέκτης DVB-T2/HEVC

 

Η ιταλική Tele System έχει παρουσιάσει το μοντέλο επίγειου ψηφιακού δέκτη TS6810RF Stealth, ο οποίος μπορεί να τοποθετηθεί πίσω από την τηλεόρασή σας και να καταστεί πλήρως «αόρατος».

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του εν λόγω επίγειου δέκτη – εκτός από τη δυνατότητα τοποθέτησης πίσω από την τηλεόραση – είναι ότι ο 6810RF συνοδεύεται από ένα USB RF dongle. Το εν λόγω dongle δέχεται τα UHF σήματα ελέγχου του τηλεχειριστηρίου, με αποτέλεσμα να μην απαιτείται εξωτερικός IR αισθητήρας, ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχει καμία κατευθυντικότητα, με αποτέλεσμα ιδιαίτερα άνετος και χαλαρός τηλεχειρισμός. Να αναφέρουμε ότι στη συσκευασία, θα βρείτε το USB RF dongle μέσα στη θήκη μπαταριών του τηλεχειριστηρίου.

Κατά τα άλλα, ο TS6810RF διαθέτει τα πιο σύγχρονα χαρακτηριστικά της επίγειας ψηφιακής λήψης, δηλαδή συμβατότητα με το standard εκπομπής DVB-T2, αλλά και τον codec συμπίεσης HEVC/Η.265 ο οποίος χρησιμοποιείται έντονα και στα αρχεία video που κυκλοφορούν στο internet.

Να αναφέρουμε ότι το τηλεχειριστήριο είναι universal 2 σε 1, καθώς μπορεί να ελέγχει και την τηλεόρασή σας, ενώ ο δέκτης αποτελεί και εξαιρετικό media player – με σύνδεση αποθηκευτικού μέσου USB – με το οποίο μπορούν να πραγματοποιούνται και εγγραφές καναλιών απευθείας ή μέσω χρονοπρογραμματισμού.

Η μέγιστη ανάλυση του TS6810RF είναι FullHD 1080p@60Hz, υποστηρίζεται LCN, Ηλεκτρονικός Οδηγός Προγράμματος (EPG), Teletext, υπότιτλοι, 8 λίστες αγαπημένων, 8 χρονοδιακόπτες και φυσικά ελληνικό μενού.

 

Συνδέσεις

 

Ο δέκτης βρίσκεται σε σκάφος διαστάσεων μόνο 118×81.5×23 mm, ενώ στη πίσω όψη υπάρχει θέση για ένα αυτοκόλλητο sticker, το οποίο παρέχεται. Επιπρόσθετα, στη συσκευασία θα βρείτε κι ένα δεύτερο sticker, το οποίο το κολλάμε στο σημείο της τηλεόρασης που επιθυμούμε να τοποθετήσουμε τον δέκτη. Η προσάρτηση που επιτυγχάνεται με τα δύο συνοδευτικά sticker, είναι εξαιρετικά σταθερή και δεν αλλοιώνεται με τον χρόνο.

Από πλευράς συνδέσεων, έχουμε έξοδο HDMI v1.4, 2 θύρες USB 2.0, είσοδο κεραίας αλλά και έξοδο RF OUT η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την τροφοδότηση με RF σήμα της τηλεόρασης, προκειμένου να αποφύγουμε τη χρήση splitter. Επίσης, βρίσκουμε την είσοδο 5V για το παρεχόμενο εξωτερικό τροφοδοτικό. Να αναφέρουμε ότι ο δέκτης διαθέτει και είσοδο για εξωτερικό αισθητήρα IR, ο οποίος σαφώς δεν χρειάζεται, γι’ αυτό άλλωστε και δεν παρέχεται.

 Μενού - Λειτουργίες

 

Τα βασικά μενού του TELE System TS6810RF είναι: Media Player, Επεξεργασία Καναλιού, Εγκατάσταση, Εγκατάσταση Συστήματος και Εργαλεία.

Κατά την πρώτη εκκίνηση, θα σας ζητηθεί η χώρα και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί αυτόματη ανίχνευση καναλιών, με σύντομη διάρκεια, που σημαίνει ότι θα είστε έτοιμοι σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

 


Σάρωση καναλιών

 

Στο μενού Εγκατάσταση, μπορείτε να πραγματοποιήσετε αυτόματη σάρωση, χειροκίνητη σάρωση με ένδειξη στάθμης και ποιότητας σήματος για κάθε αναμεταδότη, ενώ μπορείτε να ενεργοποιήσετε την αυτόματη σάρωση σε κατάσταση αναμονής.


 

Οργάνωση καναλίων

 

Στο μενού Επεξεργασία Καναλιού, μπορείτε να ασχοληθείτε με την λίστα καναλιών και να πραγματοποιήσετε κλείδωμα, απόρριψη, μετακίνηση, διαγραφή και προσθήκη σε λίστα αγαπημένων. Στις λίστες αγαπημένων, μπορείτε να δώσετε τα δικά σας ονόματα στη διαδρομή Εγκατάσταση Συστήματος->Αγαπημένα.

 

Ρυθμίσεις Συστήματος 

 

Στο μενού Εγκατάσταση Συστήματος, έχετε πλειάδα επιλογών όπως – μεταξύ άλλων – για τη γλώσσα, την ανάλυση εικόνας μέχρι 1080p@60 Hz, το λόγο διαστάσεων εικόνας, τον ήχο (LPCM/BS), την τοπική ώρα, τους χρονοδιακόπτες, τον γονικό έλεγχο, αλλά και την ενεργοποίηση της αυτόματης αναμονής.

 

 

 

Media Player 

 

Ο TELE System TS6810RF – σύμφωνα με τα test – επέδειξε ικανοποιητική συμπεριφορά στην αναπαραγωγή πλειάδας αρχείων, όπως HEVC με ελληνικούς υπότιτλους, αλλά και γενικότερα στην αναπαραγωγή κι άλλων τύπων αρχείων, όπως ήχου και φωτογραφιών με δυνατότητα Multiview και slideshow με transitions και ρύθμιση διάρκειας της κάθε φωτογραφίας. Να αναφέρουμε ότι στο μενού Media Player, εφόσον έχουμε ήδη επιλέξει τύπο αρχείων μεταξύ PVR, Βίντεο, Μουσική και Εικόνα, με το κόκκινο πλήκτρο μπορούμε να αλλάξουμε άμεσα είδος αρχείου προς αναπαραγωγή.

 

Τηλεθέαση - Zapping 

 

O TS6910RF παρέχει άνετο zapping στα κανάλια με μπάνερ πληροφοριών και ηλεκτρονικό οδηγό προγράμματος, ενώ με το πλήκτρο Info 2 φορές, βλέπουμε τα τεχνικά στοιχεία της εκπομπής. Με το συγκεκριμένο firmware, ο δέκτης μας έδειχνε πληροφορίες EPG σε gleeklish, ωστόσο το ζήτημα αυτό διορθώνεται εύκολα σε κάποια επόμενη αναβάθμιση.

 

Η γνώμη μας

 

Ο TELE System TS6810RF είναι ένας «αόρατος» επίγειος ψηφιακός δέκτης με τα πιο σύγχρονα στάνταρντς DVB-T2/HEVC, ιδιαίτερα ποιοτικό UHF τηλεχειριστήριο 2 σε 1 χωρίς καμία κατευθυντικότητα για τον δέκτη, γρήγορη σάρωση καναλιών, άνετο zapping και αναπαραγωγή ευρείας γκάμας αρχείων, συμπεριλαμβανομένων και των HEVC!

 


Πηγή: IPTVSAT.gr

Άρθρο: Περικλής Παντολέων


 

Leave a Comment