Χρησιμοποιούμε τα cookies για αυτό το site για να λειτουργήσει σωστά. Λόγω της νομοθεσίας της ΕΕ θα πρέπει να ζητήθει η συγκατάθεσή σας.
Κάνοντας χρήση του site μας, αποδέχεστε τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Techly I-WL-REPEATER2 - Ασύρματο Repeater Dual Lan Κριτική

Posted by mlabropoulos 29/06/2020 0 Comment(s)

Techly I-WL-REPEATER2 – Δικτυακό πολυ-εργαλείο WiFi/Ethernet

 

Δοκιμάσαμε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον δικτυακό “πολυ-εργαλείο”, το I-WL-Repeater2 της Techly, το οποίο αποτελεί μία combo ενσύρματη/ασύρματη συσκευή σύνδεσης σε δίκτυο, ειδικά σχεδιασμένη για μικρές επιχειρήσεις, γραφεία και οικίες.

 

Το Techly I-WL Repeater 2, υποστηρίζει το  στάνταρντ 802.11 N, συμβατό με το πρότυπο IEEE802.11 b / g, παρέχοντας ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων μέχρι 300 Mbps. Ο mini δρομολογητής μπορεί να βελτιώσει την ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων και να επεκτείνει το εύρος κάλυψης του WiFi που ήδη λειτουργεί στο χώρο σας.

 

Το μικρό μέγεθος της συγκεκριμένης συσκευής, είναι ιδανικό για ταξίδια, επιτρέποντας στο χρήστη να κάνει πλοήγηση στο Internet σε οποιοδήποτε σημείο υπάρχει δίκτυο, καθώς παρέχει WiFi σήμα υψηλής ταχύτητας.

 

Το Techly I-WL-REPEATER2 υποστηρίζει συνολικά τα πρότυπα IEEE 802.11b / g / n, IEEE 802.3, IEEE 802.3u, ενώ μπορεί να λειτουργήσει σαν Router, Client, Bridge, Repeater (Range extender) και Access Point, ενώ παρέχει Ethernet WAN 10 / 100Mbps Auto-Negotiation με QoS που εξασφαλίζει την ποιότητα VoIP και το streaming πολυμέσων.

 

Ακόμη, το εύρος συχνοτήτων λειτουργίας βρίσκεται στη περιοχή 2.412-2.472GHz, ενώ υποστηρίζει έλεγχο εκπομπής SSID, WMM και WMM- APSD, καθώς και 64/128/152-bit WEP, 128-bit WPA (TKIP / AES).

 

Το user interface υποστηρίζει ενημέρωση λογισμικού, δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά από υπάρχον αρχείο ρυθμίσεων, ενώ παρέχει οδηγό εγκατάστασης για περισσότερη ευκολία. Επίσης, το 2T2R MIMO παρέχει καλύτερη απόδοση από το συμβατικό 1T1R, ενώ διαθέτει 2 ενσωματωμένες κεραίες 3dBi.

 

Στη συσκευασία θα βρείτε εκτός από τον mini ασύρματο δρομολογητή, ένα καλώδιο δικτύου RJ45 1 m και οδηγίες χρήσης.

 

 

Συνδέσεις

 

Το Techly I-WL-REPEATER2 έχει μικρό μέγεθος διαστάσεων 48x50x74 mm και βάρους 200 γραμμαρίων, ενώ διαθέτει ενσωματωμένη πρίζα για απευθείας σύνδεση στο ηλεκτρικό δίκτυο. Στη πρόσοψη βρίσκουμε 5 LED για ένδειξη τροφοδοσίας, WLAN, WPS, WAN και LAN, πλήκτρο WPS για σύνδεση μεταξύ του mini δρομολογητή και άλλης συσκευής με το πάτημα ενός κουμπιού, ενώ στο πλάι υπάρχει μία οπή για reset (πίεση με την άκρη συνδετήρα για 10 δευτερόλεπτα).
Από πλευράς συνδέσεων, έχουμε μία θύρα LAN 10 / 100M Auto MDI / MDIX RJ45 και μία θύρα WAN 10 / 100M Auto MDI / MDIX RJ45.

 

 

Λειτουργίες

 

Το Techly I-WL-REPEATER2 είναι μία πολυδιάστατη δικτυακή συσκευή, καθώς ανάλογα με τη ρύθμιση που εφαρμόζουμε, μπορεί να λειτουργήσει σαν Router, Access Point, Repeater και Wireless ISP.
 

 

Router

 

Σαν router, το Techly συνδέεται στο internet μέσω της θύρας WAN και στη συνέχεια, άλλες τερματικές συσκευές μπορούν να συνδεθούν στο Techly μέσω ασύρματης σύνδεσης (WiFi) ή μέσω της θύρας LAN με καλώδιο Ethernet.

 


 

AP

 

To Techly σε λειτουργία Access Point, μπορεί να συνδεθεί μέσω της θύρας LAN στο βασικό uplink router με καλώδιο Ethernet και στη συνέχεια μπορεί οποιαδήποτε WiFi συσκευή να συνδεθεί ασύρματα με το Techly μέσω WiFi.

 

 

Repeater

 

Επέκταση του υπάρχοντος δικτύου: Το Techly σε λειτουργία Repeater, μπορεί να συνδεθεί με το βασικό ασύρματο uplink router μέσω WiFi και στη συνέχεια άλλα τερματικά να συνδέονται στο Techly ασύρματα μέσω WiFi ή και ενσύρματα μέσω των θυρών Ethernet.

 

 

Wireless ISP

 

To Techly με αυτή τη λειτουργία, μπορεί να συνδεθεί με τον βασικό uplink router μέσω WiFi και ταυτόχρονα να επεκτείνει το ασύρματο σήμα για σύνδεση άλλων συσκευών.

 

 

Προσθήκη ασύρματης συσκευής στο Techly με WPS

 

Η προσθήκη μίας ασύρματης συσκευής με WPS, εξαρτάται από την εκάστοτε συσκευή, ωστόσο όσον αφορά το Techly, αρκεί να πατήσετε το κουμπί WPS για 2-3 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια να κάνετε την αντίστοιχη ενέργεια για τον ασύρματο προσαρμογέα της συσκευής σας.

 

 

 

 

Ρύθμιση μέσω browser

 

Προκειμένου να αποκτήσουμε πρόσβαση σε όλες τις επιλογές του mini router, σαρώνουμε τα ασύρματα δίκτυα με ένα PC ή laptop και βρίσκουμε το δίκτυο Techly – Ανοικτό. Μετά τη σύνδεση στο συγκεκριμένο δίκτυο, εισάγουμε την IP 192.168.10.253 σε κάποιον browser και εμφανίζεται η πρώτη σελίδα για login στο web interface. Εισάγουμε τα στοιχεία admin/admin, επιλέγουμε γλώσσα μεταξύ ιταλικών και αγγλικών και κλικάρουμε το Submit. Σαν αποτέλεσμα, εμφανίζεται η σελίδα με τις πλήρεις επιλογές.

 

Σαφώς, προτείνουμε τη χρήση του Wizard με τις 4 βασικές επιλογές λειτουργιών Router, AP, Repeater και Wireless ISP.

 

Σημείωση: Μετά το πέρας των όποιων ρυθμίσεων στον Web browser και μετά την επανεκκίνηση του λογισμικού του, θα χάσετε τη πρόσβαση στον web browser, καθώς ο υπολογιστής σας δεν θα βρίσκεται στο ίδιο δίκτυο, ωστόσο αυτό είναι φυσιολογικό. Εάν επιθυμείτε να αποκτήσετε και πάλι πρόσβαση στον web browser, θα πρέπει να θέσετε στον υπολογιστή σας χειροκίνητα μία IP της μορφής 192.168.10.xx όπου xx μέχρι 252 ή να κάνετε reset το Techly από την οπή στο πλάι.

 

Στο παρακάτω video, μπορείτε να δείτε το Web Interface εν λειτουργία:

 

 

 

 

Ρύθμιση λειτουργίας σαν Router

 

Για τη λειτουργία Router, θα πρέπει να συνδέσετε τη θύρα WAN με τον βασικό σας uplink router, να επιλέξετε τη πρώτη ρύθμιση Automatically obtain an IP address (dynamic IP) και να εισαγάγετε τα στοιχεία του ασύρματου δικτύου που επιθυμείτε, δηλαδή το SSID, Channel (Auto ή 1-13) και σαφώς Security Mode κατά προτίμηση WPA2 Personal με κάποιο κλειδί της επιλογής σας. Με κλικ στο Save&Reboot είστε έτοιμοι. Πλέον, μπορείτε να συνδέεστε μέσω WiFi στο δίκτυο που δημιουργήσατε ή μέσω της θύρας LAN, αλλά το mini router – όπως αναφέραμε – θα πρέπει να είναι συνδεδεμένο στο internet μέσω της θύρας WAN.

 

 

Ρύθμιση σαν AP – Access Point

 
Στη συγκεκριμένη ρύθμιση, απλώς δημιουργούμε ένα ασύρματο δίκτυο με τον ίδιο τρόπο και συνδέουμε μόνιμα το Techly μέσω της θύρας LAN, σε κάποια υποδοχή του βασικού μας uplink router. Σε αυτή τη περίπτωση, θα έχουμε ασύρματη πρόσβαση στο δίκτυο που δημιουργήσαμε, οπουδήποτε υπάρχει ικανό σήμα στο χώρο. Να σημειωθεί ότι και σε αυτή τη περίπτωση, το Techly θα πρέπει να είναι μόνιμα συνδεδεμένο με το βασικό μας router με καλώδιο Ethernet.

 

 

Ρύθμιση σαν Repeater


Η περίπτωση του repeater είναι η πιο δημοφιλής, καθώς δεν απαιτούνται καλώδια. Στην αντίστοιχη σελίδα, εμφανίζονται όλα τα διαθέσιμα ασύρματα δίκτυα και φυσικά επιλέγουμε το δικό μας. Στη συνέχεια εισάγουμε το SSID της επιλογής μας, το κλειδί του δικτύου μας και κλικ στο Save&Reboot. Πλέον, θα μπορούμε να συνδέουμε ασύρματα τις συσκευές μας με το νέο δίκτυο, χωρίς να απαιτείται καλωδιακή σύνδεση του Techly. Η χρήση αυτής της λειτουργίας, προορίζεται κυρίως για επέκταση του ασύρματου δικτύου, συνεπώς τοποθετούμε το Techly σε μία πρίζα στην οποία υπάρχει μεν το βασικό μας WiFi, αλλά πλησιάζει στο όριό του. Να αναφέρουμε ότι με αυτή τη λειτουργία (Repeater), μπορούμε να συνδέσουμε στο Techly και συσκευές μέσω των 2 θυρών Ethernet.
Η λειτουργία Repeater είναι άκρως κατάλληλη για οικίες, ενώ η λειτουργία Access Point είναι πιο κατάλληλη για μεγαλύτερους χώρους και περισσότερους ταυτόχρονους χρήστες.

 

 

Ρύθμιση σε λειτουργία Wireless ISP

 

Με την επιλογή της ρύθμισης WISP, επιλέγετε το ασύρματο δίκτυό σας στη σελίδα που εμφανίζεται, εισάγετε το κλειδί σας και είστε έτοιμοι. Σχετικά με το WiFi δεν θα αλλάξει τίποτε και θα συνεχίσετε να συνδέετε συσκευές με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.
Σημαντική σημείωση: Στην εν λόγω σελίδα, υπάρχει και η επιλογή Wireless Expansion Enable με την οποία μπορείτε να δημιουργήσετε ένα νέο δίκτυο WiFi με SSID της επιλογής σας. Το νέο δίκτυο θα είναι ένα διαφορετικό δίκτυο που θα αποδίδει IP από 192.168.10.100 έως 192.168.10.200 και gateway 192.168.10.253, δηλαδή τη default IP του Techly, συνεπώς θα έχετε 2 δίκτυα με ίδιο WAN αλλά διαφορετικό LAN. Η χρήση του νέου δικτύου μπορεί πχ να προορίζεται για guests χρήστες!

 

 

Περαιτέρω Ρυθμίσεις

 

Στο κάτω μέρος του Web Interface, θα βρείτε την επιλογή Advanced με την οποία εμφανίζεται μία σελίδα με αρκετές πιο εξειδικευμένες ρυθμίσεις και συγκεκριμένα τις: Network, Wireless, Firewall, Advanced και Status. Για τυπική οικιακή χρήση δεν θα χρειαστεί κάποια επέμβαση, ωστόσο σε μία μικρή επιχείρηση ή ένα γραφείο, ένας διαχειριστής μπορεί να βρει χρήσιμες ρυθμίσεις, όπως πχ πρόσβαση στον Web server του WAN, στατικό DHCP, απόκρυψη SSID στο WiFi, ενεργοποίηση δικτύου Ad hoc, ρύθμιση ισχύος εκπομπής WiFi, WDS, Firewall, Port forwarding, Dynamic DNS για απομακρυσμένη πρόσβαση και πολλά άλλα!
Στο επάνω μέρος της σελίδας, βρίσκουμε μετά τον Wizard, βασικές ρυθμίσεις για το WiFi, για το LAN και για τους τρόπους πρόσβασης στο WAN (Static IP, DHCP, PPPoE, PPTP).

 

Επίσης, έχουμε τη δυνατότητα ρύθμισης χρονικής ζώνης, Backup & Reset, καθώς και αναβάθμισης firmware.

 

 

Δοκιμές

Ρυθμίσαμε το Techly I-WL-REPEATER2 με όλους τους εφικτούς τρόπους, όπως router, AP, repeater και WISP και δεν συναντήσαμε κανένα πρόβλημα. Η λειτουργία σαν repeater ήταν απρόσκοπτη, ενώ στη λειτουργία Wireless ISP δημιουργήσαμε κι ένα επιπλέον ασύρματο δίκτυο, το οποίο επέδειξε εξαιρετική συμπεριφορά και εκτεταμένη κάλυψη στο χώρο. Επίσης, συνδέσαμε και διάφορες συσκευές μέσω Ethernet σε όλες τις λειτουργίες και είχαμε άμεσο αποτέλεσμα. Γενικότερα, το Techly ικανοποιεί τον χρήστη, ενώ σε κάποιον γνώστη δικτύων, προσφέρει αρκετά επιπλέον εργαλεία διαχείρισης!
 
 
 

 

Η γνώμη μας

 

Το Techly I-WL-REPEATER2 αποτελεί ένα δικτυακό πολύ-εργαλείο, με πλειάδα λειτουργιών για όλες τις εφαρμογές πρόσβασης σε δίκτυο, κατάλληλο τόσο για μικρές επιχειρήσεις, όσο και για οικιακή χρήση. Η χρήση του δεν περιορίζεται σε χρέη repeater, καθώς μπορεί να λειτουργεί σαν Router, Client, Bridge, Repeater και Access Point, με δυνατότητα ενίσχυσης λειτουργιών μέσω των 2 θυρών Ethernet. Εξαιρετικό!

 

 


Πηγή: IPTVSAT.gr

Άρθρο: Περικλής Παντολέων


 

Leave a Comment