Χρησιμοποιούμε τα cookies για αυτό το site για να λειτουργήσει σωστά. Λόγω της νομοθεσίας της ΕΕ θα πρέπει να ζητήθει η συγκατάθεσή σας.
Κάνοντας χρήση του site μας, αποδέχεστε τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Manhattan IDATA USB3-HDMIM - Μετατροπέας USB 3.0 A σε HDMI Κριτική

Posted by vmpastas 23/09/2019 0 Comment(s)

MANHATTAN IDATA USB 3-HDMIM: Επιπλέον οθόνες HDMI μέσω USB 3

 

Δοκιμάσαμε τον εξαιρετικά ενδιαφέρον αντάπτορα IDATA USB 3-HDMIM της Manhattan, ο οποίος μέσω της τεχνολογίας DisplayLink, συνδέεται σε θύρα USB 3 και παρέχει έξοδο HDMI, προκειμένου να συνδέσουμε μία ακόμη οθόνη στον υπολογιστή μας.

Πριν σας περιγράψουμε το συγκεκριμένο προϊόν, παραθέτουμε ορισμένες πληροφορίες για την τεχνολογία DisplayLink, προκειμένου να γίνει καλύτερα κατανοητή η λειτουργία του εν λόγω αντάπτορα.

 

Τι είναι το DisplayLink;

 

Η DisplayLink είναι μια εταιρεία με μια μοναδική τεχνολογία μεταφοράς γραφικών, η οποία καθιστά την επέκταση της επιφάνειας εργασίας σας ευκολότερη και πιο προσιτή από ποτέ. Η εν λόγω τεχνολογία διευκολύνει την σύνδεση οποιασδήποτε οθόνης σε οποιονδήποτε υπολογιστή που υποστηρίζει USB ή WiFi, ενώ παρέχει συμβατότητα με οποιαδήποτε πλατφόρμα. Επίσης, το DisplayLink επιτρέπει τη σύνδεση πολλαπλών οθονών, ήχου, Ethernet και άλλων συσκευών USB με υπολογιστές, Mac και tablet μέσω της θύρας USB (συμπεριλαμβανομένης της θύρας USB-C) ή ασύρματης σύνδεσης.

Οποιοσδήποτε υπολογιστής μπορεί να οδηγήσει έως και 6 οθόνες χρησιμοποιώντας το DisplayLink, αν και αποδεικνύεται ότι μόνο δύο εξωτερικές οθόνες δημιουργούν μεγάλη αύξηση στην παραγωγικότητα της επιφάνειας εργασίας.

Η τεχνολογία DisplayLink είναι συμβατή με φορητούς υπολογιστές, Macbook, tablet Android και smartphones, έτσι οι προσαρμογείς οθόνης DisplayLink μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη σύνδεση οποιασδήποτε συσκευής σε μια τηλεόραση στο σπίτι, πχ για την προβολή οικογενειακών φωτογραφιών ή βίντεο σε μεγάλη οθόνη και μάλιστα σε υψηλές αναλύσεις, ανώτερες και του FullHD.

 

Ο προσαρμογέας γραφικών USB της Manhattan

 

Με έναν αντάπτορα IDATA USB 3-HDMIM της Manhattan, μπορείτε εύκολα να συνδέσετε μία επιπλέον οθόνη στον υπολογιστή σας. Απλά συνδέστε το βύσμα HDMI της υπάρχουσας οθόνης στον προσαρμογέα και το ενσωματωμένο καλώδιο USB σε μία θύρα του υπολογιστή σας. Θα χρειαστείτε έναν προσαρμογέα για κάθε επιπρόσθετη οθόνη που θέλετε να συνδέσετε, επιτρέποντάς σας να έχετε έως και έξι οθόνες USB – επιπλέον των οποιωνδήποτε μπορεί να έχετε ήδη! Επίσης, μπορείτε να μετατρέψετε εικόνα και ήχο 5.1 surround από USB 3.0 (5 Gbps) σε σήμα HDMI για τηλεοράσεις και monitors και μάλιστα με ανάλυση μέχρι 2560×1440 και χρώματα 32 bit, ενώ σαφώς υποστηρίζεται και το FullHD Video 1080p σε 16:9.

Ακόμη, ο αντάπτορας της Manhattan μπορεί να λειτουργήσει με 3 τρόπους (primary, extended, mirror), για απόδοση μέχρι και 6 videos (extended mode).

Η συσκευή διαθέτει ενσωματωμένη DRAM για ομαλή ροή στη μέγιστη ποιότητα, γεγονός που τη καθιστά κατάλληλη ακόμη και για gaming, ενώ το καλώδιο μήκους 60 εκ, παρέχει τη σχετική άνεση στην τοποθέτηση. Να αναφέρουμε ότι δεν απαιτείται εξωτερική τροφοδοσία, καθώς χρησιμοποιείται η τάση του USB.

 

 
 

 

Εγκατάσταση

 

Η αρχική χρήση του αντάπτορα είναι ιδιαίτερα εύκολη, αρκεί να εγκαταστήσετε πρώτα τον driver από το CD που θα βρείτε στη συσκευασία. Σε περίπτωση που δεν λειτουργήσει η αυτόματη εκκίνηση, μπορείτε να κάνετε κλικ στο εικονίδιο του DVD Rom του υπολογιστή σας και θα τρέξει το autorun.exe, με αποτέλεσμα να σας εμφανίσει την αρχική σελίδα του συνοδευτικού CD rom. Εάν επιλέξετε Install Driver, θα μπορέσετε να εγκαταστήσετε το απαραίτητο λογισμικό DisplayLink για τον συγκεκριμένο προσαρμογέα της Manhattan. Σε κάποιο στάδιο θα σας ζητηθεί να συνδέσετε τον προσαρμογέα στη θύρα USB του υπολογιστή σας, προκειμένου να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση.

Στο σημείο αυτό, συνδέστε πρώτα την οθόνη στην υποδοχή HDMI του προσαρμογέα της Manhattan και στη συνέχεια το ενσωματωμένο καλώδιο USB σε κάποια θύρα USB 3 του υπολογιστή σας. Η οθόνη θα αναγνωριστεί άμεσα και θα ζητηθεί η ρύθμιση των διαστάσεων για το καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα.

Μετά την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε και να σετάρετε τις λειτουργίες για τη δεύτερη οθόνη σας. Εμείς δοκιμάσαμε τη διαδικασία σε Laptop HP i3 με Windows 10 και όλα λειτούργησαν ομαλά χωρίς κανένα πρόβλημα.

 

Ρυθμίσεις

 

Στην ομάδα εικονιδίων κάτω δεξιά της οθόνης σας, θα δείτε το εικονίδιο για τις ρυθμίσεις του προσαρμογέα (usb3.0 display). Στη τελευταία ρύθμιση «Προσαρμογή σε TV» και στην επιλογή «Πολλές οθόνες», θα μπορείτε να επιλέξετε:

α) Αναπαραγωγή αυτών των οθονών
β) Επέκταση αυτών των οθονών
γ) Εμφάνιση μόνο σε 1
δ) Εμφάνιση μόνο σε 2

Με την πρώτη ρύθμιση «Αναπαραγωγή αυτών των οθονών», επιλέγετε να βλέπετε στη δεύτερη οθόνη ακριβώς ό,τι και στην πρώτη, ενώ στη δεύτερη ρύθμιση «Επέκταση αυτών των οθονών», μπορείτε να επεκτείνετε την επιφάνεια εργασίας και στις δύο οθόνες, μία τακτική που ακολουθούν αρκετοί επαγγελματίες σε διάφορους τομείς, όπως επεξεργασία εικόνας, ήχου, γραφικών, ιστοσελίδων κτλ. Οι τελευταίες δύο ρυθμίσεις είναι προφανείς, καθώς περιορίζεται η εμφάνιση περιεχομένου μόνο σε μία οθόνη.

Στην επιλογή Οθόνη και κάνοντας κλικ στο Αναγνώριση, θα εμφανιστεί το νούμερο 1 στην βασική οθόνη σας και το νούμερο 2 στη δεύτερη οθόνη σας, προκειμένου να σιγουρευτείτε για την αντιστοίχιση των οθονών. Τα συγκεκριμένα νούμερα μπορούν να αντιστραφούν κατ’ επιλογή.

Στη ρύθμιση ήχος, μπορούμε να επιλέξουμε σε ποια οθόνη θα μεταφέρεται ο ήχος.

Σχετικά με την ανάλυση – όπως αναφέραμε – μπορούμε να αναπαράγουμε περιεχόμενο σε ανάλυση μέχρι και 2560×1440 και χρώματα 32 bit, ανάλογα πάντα με την οθόνη που χρησιμοποιούμε. Σαν αποτέλεσμα των παραπάνω, μπορούμε να παρακολουθήσουμε Video σε υπερύψηλη ανάλυση, αρκεί να το «σηκώνει» και ο υπολογιστής μας από πλευράς επεξεργαστή και γενικότερα, να αναπαράγουμε περιεχόμενο σε μία μεγάλη οθόνη εύκολα και κυρίως με την αξιοπιστία της τεχνολογίας DisplayLink.

 

Η γνώμη μας

 

Ο προσαρμογέας USB γραφικών MANHATTAN IDATA USB 3-HDMIM, είναι καταρχήν αξιόπιστος, προσφέρει άμεσα τη δυνατότητα χρήσης μίας δεύτερης οθόνης με 3 λειτουργίες (μέχρι 6 οθόνες με 6 προσαρμογείς σε Windows), αναπαράγει απρόσκοπτα λόγω της ενσωματωμένης DRAM για Video buffering, είναι συμβατός με Windows & MAC λόγω του chip DisplayLink κι όλα αυτά εύκολα και κυρίως οικονομικά. Εξαιρετικό!

 


Πηγή: IPTVSAT.gr

Άρθρο: Περικλής Παντολέων


 

Leave a Comment