Χρησιμοποιούμε τα cookies για αυτό το site για να λειτουργήσει σωστά. Λόγω της νομοθεσίας της ΕΕ θα πρέπει να ζητήθει η συγκατάθεσή σας.
Κάνοντας χρήση του site μας, αποδέχεστε τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Manhattan IDATA HDMI-4K31MH - HDMI Switch 4K 3 θύρων Κριτική

Posted by mlabropoulos 07/07/2020 0 Comment(s)

4K HDMI Switch της Manhattan

 

To HDMI switch της Manhattan που παρουσιάζουμε, αποτελεί μία εξαιρετική λύση για άμεση επιλογή έως και 3 πηγών σήματος HDMI σε μία οθόνη και μάλιστα με τηλεχειριστήριο!

 

Με τον αυξημένο αριθμό συσκευών πολυμέσων HD & UHD, είναι πολύ πιθανό να «ξεμείνουμε» από ελεύθερες υποδοχές HDMI στη τηλεόρασή μας. Το 4Κ HDMI 3K Port της Manhattan, επεκτείνει τις επιλογές συνδεσιμότητας σε μία οθόνη 4K HDTV, ενώ εντοπίζει αυτόματα και επιλέγει την ενεργή πηγή HDMI, δρομολογώντας το σήμα στην οθόνη σας. Όταν είναι ενεργοποιημένες ταυτόχρονα περισσότερες από μία πηγές βίντεο UHD, ο ενσωματωμένος ελεγκτής IR σας επιτρέπει να επιλέξετε με το τηλεχειριστήριο από απόσταση μια πηγή ή χειροκίνητα με το ενσωματωμένο μπουτόν.

 

Το 4K HDMI Switch 3-θυρών της Manhattan, σάς επιτρέπει να συνδέσετε τρεις πηγές HDMI Ultra-High Definition (UHD) – όπως κονσόλες παιχνιδιών, Blu-ray players, δορυφορικούς δέκτες, ψηφιακές συσκευές εγγραφής, αποκωδικοποιητές και άλλα – σε μία οθόνη UHD 4K.

 

Το συγκεκριμένο HDMI switch παρέχει εικόνες ανάλυσης 4K και υποστηρίζει τρισδιάστατο βίντεο, Deep Color καθώς και ήχο LPCM, DTS Dolby TrueHD.

 

 

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά 

 

Να αναφέρουμε ότι πρόκειται για το μοντέλο με κωδικό 207522 στο οποίο έχουμε δυνατότητα ανάλυσης μέχρι και 4K @ 30Hz, πλήρες 3D video και Deep Color, συνολικό data rate έως 10,2 Gbps (3,4 Gbps ανά κανάλι ) για οθόνη 4Kx2K και εύρος ενισχυτή βίντεο έως 340 MHz.

 

Από πλευράς χρωματικών δυνατοτήτων, έχουμε Deep Color 48 bit (12 bits ανά κανάλι) και xvYCC (x.vColor), ενώ για τον ήχο έχουμε υποστήριξη για συμπιεσμένο DTS-HD Master Audio και ήχο surround 7.1, Dolby TrueHD, καθώς και ασυμπίεστο LPCM 8 καναλιών.

 

Να σημειωθεί ότι το switch διαθέτει επιχρυσωμένες επαφές για συνδέσεις χωρίς διάβρωση.

 


Σύνδεση - Λειτουργίες 

 

Συνδέστε τα καλώδια HDMI από τις πηγές σήματος στις υποδοχές εισόδου HDMI INPUT1, INPUT2, INPUT.

 

Συνδέστε το καλώδιο HDMI από την οθόνη σας στην υποδοχή HDMI “OUTPUT”.

 

Τοποθετήστε το βύσμα 3,5mm του καλωδίου υπέρυθρων στη θύρα “IR” και τοποθετήστε τον αισθητήρα σήματος σε απευθείας οπτική επαφή με το τηλεχειριστήριο. Στερεώστε τον αισθητήρα με την κυκλική κολλητική ταινία διπλής όψεως.

 

Συνδέστε το παρεχόμενο καλώδιο τροφοδοσίας στην υποδοχή DC και στη συνέχεια, συνδέστε το σε κάποια ελεύθερη θύρα USB.

 

Επιλέξτε απευθείας μια πηγή σήματος πατώντας τα πλήκτρα IN1, IN2 ή IN3 του τηλεχειριστηρίου. Περιηγηθείτε στις πηγές πιέζοντας το πλήκτρο “SWITCH” στο ίδιο το switch ή χρησιμοποιώντας το πλήκτρο με το κυκλικό βέλος στο τηλεχειριστήριο.

 

Το HDMI switch της Manhattan, παρέχει ένδειξη LED για την εκάστοτε ενεργή είσοδο HDMI.

 

 

Δοκιμή

 

Σε δοκιμή διαφόρων πηγών HDMI ανά τρεις, διαπιστώσαμε ότι η επιλογή μεταξύ εισόδων γίνεται εύκολα και αξιόπιστα, είτε με το τηλεχειριστήριο, είτε με το πλήκτρο του switch, ενώ ο παρεχόμενος αισθητήρας IR, μάς επιτρέπει να «κρύψουμε» το switch πχ μέσα σε κάποιο έπιπλο, διατηρώντας και μία γενικότερη τάξη στα καλώδια HDMI.
Όταν μία συσκευή εκκινεί, τότε γίνεται «αντιληπτή» από το HDMI switch και αποκτά προτεραιότητα στην οθόνη μας, ωστόσο ο πλήρης αυτοματισμός εξαρτάται από την εκάστοτε συσκευή και τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται την έξοδο HDMI. Για παράδειγμα όταν ενεργοποιούμε μία συσκευή από το Stand by, είναι πιθανό να μην γίνει αντιληπτή αυτόματα από το switch, συνεπώς σε αυτή τη περίπτωση χρησιμοποιούμε το τηλεχειριστήριο.

 

 

 

Η γνώμη μας

 

Εξαιρετική αξιοπιστία στην επιλογή εισόδων HDMI, ποιότητα εικόνας HD/UHD και ήχου, τηλεχειριστήριο για τη μέγιστη λειτουργικότητα και αισθητήρας IR για πλήρη απόκρυψη του HDMI switch. Ένα αξιόλογο προϊόν της Manhattan!

 


Πηγή: IPTVSAT.gr

Άρθρο: Περικλής Παντολέων


 

Leave a Comment