Χρησιμοποιούμε τα cookies για αυτό το site για να λειτουργήσει σωστά. Λόγω της νομοθεσίας της ΕΕ θα πρέπει να ζητήθει η συγκατάθεσή σας.
Κάνοντας χρήση του site μας, αποδέχεστε τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Manhattan IDATA HDMI-41MVMH - Multiviewer HDMI Κριτική

Posted by mlabropoulos 02/06/2020 0 Comment(s)

 

Manhattan 4 port 1080p - HDMI Multiview Switch

 

Από την Manhattan δοκιμάζουμε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον HDMI switch, το οποίο διαθέτει 4 εισόδους και μία έξοδο HDMI και επιτρέπει τον πλήρη έλεγχο τηλεθέασης σε μία οθόνη, με επιλογή mode μέσω πλήκτρων ή τηλεχειριστηρίου.

Με το IDATA HDMI-41MVMH της Manhattan, μπορείτε να μοιράσετε 4 πηγές HDMI σε μία οθόνη με διάφορους τρόπους ή μία κάθε φορά, με αποτέλεσμα ένα εντυπωσιακό μωσαϊκό, για κάθε είδους εφαρμογή επαγγελματική ή οικιακή. Μεταξύ άλλων, το συγκεκριμένο HDMI switch μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνέδρια και σε εφαρμογές digital signage ή ακόμη και ασφάλειας.

Το συγκεκριμένο HDMI multiviewer switch, υποστηρίζει αναλύσεις εισόδου 480i/480p/576i/576p/720p/1080i/1080p, ενώ στην έξοδο παρέχει 1080p ή 720p κατ’ επιλογή. Σχετικά με την εικόνα, έχουμε επίσης υποστήριξη HD 3D Video και Deep Color 36 bit/pixel, ενώ ενσωματώνεται και ενισχυτής Video.

Από πλευράς ήχου, έχουμε υποστήριξη  LPCM, DTS Digital, DTS-HD Master Audio και Dolby TrueHD audio με ξεχωριστές εξόδους Stereo (3.5 mm), Coaxial S/PDIF και οπτική Toshlink για αντίστοιχους ενισχυτές, με σκοπό την βελτιωμένη απόδοση ήχου.

Επίσης, σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά, οι πηγές HDMI μπορούν να βρίσκονται σε απόσταση μέχρι 15μ από το switch, όπως και το switch από την οθόνη.

Οι είσοδοι HDMI 1.3 μπορούν να τροφοδοτηθούν από συσκευές όπως playStation/Xbox, Blu-ray players, επίγειους και δορυφορικούς ψηφιακούς δέκτες και πολλά άλλα, ενώ σαφώς είναι συμβατές με HDCP (1.4a).

 

 

Εξωτερική περιγραφή –Συνδέσεις

 

Το multiviewer HDMI switch της Manhattan, βρίσκεται σε σκάφος διαστάσεων 213 x 100 x 25 mm και ζυγίζει 0.6130 Kg, με αποτέλεσμα μία κομψή εμφάνιση και αρκετά στέρεη κατασκευή, προκειμένου να τοποθετείται οπουδήποτε με σιγουριά.

Στη πρόσοψη βλέπουμε από αριστερά το γενικό διακόπτη τροφοδοσίας, ένα LED για ένδειξη ηλεκτρικής παροχής, 4 LED για ένδειξη ύπαρξης σήματος για την κάθε είσοδο HDMI, τον υπέρυθρο αισθητήρα, μία θύρα USB Service, 3 πλήκτρα για επιλογή λειτουργιών απεικόνισης, ένα πλήκτρο για επιλογή master ήχου και τέλος ένα πλήκτρο για επιλογή μεταξύ των αναλύσεων εξόδου 1080p ή 720p.

Οι συνδέσεις στη πίσω όψη περιλαμβάνουν τις 4 εισόδους HDMI, την έξοδο HDMI, τις 3 εξόδους ήχου Stereo/Coaxial/Toslink και τέλος την υποδοχή για το παρεχόμενο τροφοδοτικό των 12 V. Να αναφέρουμε ότι οι επαφές των συνδέσεων είναι επιχρυσωμένες για μακρά διάρκεια ζωής.

 

 

 


Λειτουργία - Επιλογές

 

Η λειτουργία του switch είναι plug-and-play, καθώς δεν χρειάζεται κάποιο είδος εγκατάστασης ή ρυθμίσεων, εκτός βέβαια από τη σύνδεση των πηγών και την master οθόνης.

Ο τρόπος απεικόνισης των 4 πηγών HDMI στην master οθόνη, ελέγχεται με τα πλήκτρα Mode 1, Mode 2 και Mode 3, ενώ μπορείτε να δείτε όλες τις απεικονίσεις στο παραπάνω video.

Με το πλήκτρο Mode 2, έχουμε με κάθε πάτημα μία πηγή σε πλήρη οθόνη, ενώ με το πλήκτρο Audio ενεργοποιούμε ή απενεργοποιούμε τον ήχο.

Με το πλήκτρο Mode 1, έχουμε κάθε φορά μία διάταξη με 4 ή 2 κανάλια, με πιο εντυπωσιακή τη διάταξη 4 καναλιών με ίσες διαστάσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις, με το πλήκτρο Audio επιλέγουμε ποιος ήχος θα ακούγεται.

Με το πλήκτρο Mode 3, έχουμε ένα άλλο είδος διάταξης 4 καναλιών, με ένα κεντρικό που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της οθόνης και 3 κάθετα με πιο μικρές διαστάσεις. Και πάλι με το πλήκτρο Audio, επιλέγουμε ποιος ήχος θα ακούγεται.

Κατά τις δοκιμές, συνδέσαμε 4 πηγές HDMI από δορυφορικούς δέκτες, μεταξύ των οποίων και της CosmoteTV, ενώ επιλέξαμε 3 αναλύσεις 720p, 1080p και 1080i προκειμένου να τεστάρουμε την ανταπόκριση στη μεταγωγή. Σε όλες τις περιπτώσεις δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, όπως και με τον ήχο μέσω HDMI.

Να διευκρινίσουμε ότι με το πλήκτρο 720P/1080P επιλέγουμε ποια θα είναι η τελική ανάλυση που θα παρέχεται στη master οθόνη, ανεξάρτητα από τις αναλύσεις εισόδου. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση που μία πηγή παρέχει ανάλυση 720p, η ανάλυση στην HDMI εξόδου θα είναι αυτή που θα έχουμε επιλέξει εμείς με το εν λόγω πλήκτρο, δηλαδή 720p ή 1080p.

 

Τηλεχειριστήριο 

 

Το HDMI multiviewer switch της Manhattan συνοδεύεται από επίπεδο τηλεχειριστήριο, το οποίο παρέχει τις λειτουργίες που αναφέραμε με κάποιες προσθήκες. Συγκεκριμένα, τα πλήκτρα για τον ήχο είναι 4 και αντιστοιχούν στην κάθε είσοδο HDMI, ενώ στο κάτω μέρος θα βρείτε και 4 πλήκτρα για τη διάρκεια αυτόματης εναλλαγής εικόνων ανά 1,3,5 και 7 δευτερόλεπτα. Η αυτόματη εναλλαγή εικόνων, είναι μία ενδιαφέρουσα λειτουργία για διαδοχική επίδειξη εικόνων.

 

Η γνώμη μας

 

Το Manhattan 4 port 1080p HDMI Multiviewer Switch – όπως έδειξαν τα τεστ – αποτελεί ένα εξαιρετικό HDMI switch με αυτοματισμούς slideshow, δυνατότητα απεικόνισης 4 πηγών HDMI ταυτόχρονα σε μία οθόνη με ποικίλες διατάξεις, 3 ειδών εξόδους ήχου για ενισχυτή και φυσικά τηλεχειριστήριο.

 


Πηγή: IPTVSAT.gr

Άρθρο: Περικλής Παντολέων


 

Leave a Comment