Χρησιμοποιούμε τα cookies για αυτό το site για να λειτουργήσει σωστά. Λόγω της νομοθεσίας της ΕΕ θα πρέπει να ζητήθει η συγκατάθεσή σας.
Κάνοντας χρήση του site μας, αποδέχεστε τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

LEAP-S1 - 4K Android TV box Κριτική

Posted by mlabropoulos 13/10/2021 0 Comment(s)

STRONG LEAP-S1 Review: 4Κ Ultra HD, Android TV 10, Netflix, CosmoteTV για smart αναβάθμιση!

 

Δοκιμάζουμε ένα εξαιρετικό TV box με Android TV, τον Strong LEAP-S1 ο οποίος παρέχει πληθώρα δυνατοτήτων, κατέχει όλες τις πιστοποιήσεις και λειτουργεί απρόσκοπτα τόσο με Netflix, όσο και με CosmoteTV. Αναλυτικότερα αμέσως παρακάτω!

 

Ο νέος STRONG LEAP-S1 είναι μία αξιόλογη λύση για αναβάθμιση της τηλεόρασής σας σε Smart TV, με πρόσβαση στο Google Play Store και πολλές άλλες εφαρμογές, για τηλεοπτικό περιεχόμενο από υπηρεσίες ροής, αναπαραγωγή αρχείων και άλλα. Απολαύστε τις αγαπημένες σας ροές απευθείας από Netflix, Prime Video ή Disney+, καθώς για όλες διατίθεται η αντίστοιχη πιστοποίηση.

 

Ο Strong LEAP-S1 παρέχει ανάλυση 4K UHD, αποκωδικοποίηση H.265, Wi-Fi 5 Dual Band, ενσωματωμένο Chromecast, βοηθό Google και πολλά άλλα. Με τον πλήρως εξοπλισμένο Βοηθό Google μπορείτε να ελέγξετε την αναπαραγωγή, να παίξετε ή να συνεχίσετε τηλεοπτικές εκπομπές και ταινίες με φωνητικές εντολές και να λάβετε απαντήσεις σε ερωτήσεις. 

 

 

Εξωτερική περιγραφή - Συνδέσεις

 

Ο Strong Leap-S1 διαθέτει καλαίσθητο σχήμα, όπου στη πρόσοψη βρίσκουμε 3 ενδεικτικά LED για λειτουργία τηλεχειρισμού, σύνδεση στο internet και ενεργοποίηση. Στη πίσω όψη έχουμε από αριστερά έναν χρήσιμο γενικό διακόπτη-μπουτόν ON/OFF, την είσοδο 12 V/1A για το παρεχόμενο εξωτερικό τροφοδοτικό, Ethernet 100, θύρα HDMI2.1 με HDCP2.3, έξοδο AV και οπτική έξοδο ψηφιακού ήχου S/PDIF.

 

Στο πλάι, υπάρχουν 2 θύρες USB (1xUSB 2.0 + 1xUSB 3.0) και υποδοχή κάρτας Micro SD για επέκταση μνήμης. Ακόμη, ο Strong Leap-S1 συνοδεύεται από Bluetooth τηλεχειριστήριο με πλήκτρα απευθείας πρόσβασης σε Netflix και Prime Video.

 

 

Χαρακτηριστικά

 

Ο Strong Leap S1 φέρει SoC Amlogic S905X2 με 4πύρηνο επεξεργαστή ARM Cortex-A53 στο 1.8 GHz, μνήμες DDR4 2 GB και eMMC 8 GB, ενώ η μηχανή γραφικών είναι η τετραπύρηνη ARM Mali-G31@1800 MHz.  

 

Στα βασικά χαρακτηριστικά, περιλαμβάνεται επίσης το Bluetooth 4.2 και το Dual band WiFi (2.4GHz&5GHz) 2R2T 802.11 n/g/b/ac.

 

 


Ήχος

 

Για τους λάτρεις του ποιοτικού ήχου, ο Strong Leap S1 διαθέτει αποκωδικοποίηση Dolby Digital/Dolby Digital Plus, MPEG-1 layer1/2. Μέσω της HDMI «περνάει» επίσης και Dolby 7.1.

 

 

Μενού - Λειτουργία

 

Με το Android TV 10, όλα κυλάνε ομαλά και δεν θα συναντήσετε προβλήματα πχ με τη πλοήγηση ή διάφορες ασυμβατότητες.

 

Ο γνωστός Launcher του Android TV θα σάς εμφανίσει τις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές Netflix, Prime Video, YouTube, καθώς και Google Play Movies, Google Play Store, ενώ σαφώς μπορείτε να εγκαταστήσετε και επιπλέον εφαρμογές της αρεσκείας σας, όπως το Kodi το οποίο βρίσκεται στην έκδοση 19.1 Matrix και φυσικά λειτουργεί απρόσκοπτα.

 

Το Android TV – ως γνωστό – σάς δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε ή να καταργήσετε κανάλια από την αρχική οθόνη, ενώ μπορείτε να κάνετε αναδιάταξη και στην πρώτη σειρά των αγαπημένων, πατώντας παρατεταμένα το ΟΚ και επιλέγοντας Μετακίνηση ή Κατάργηση. 

 


Netflix

 

Περιττό να επιβεβαιώσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία και πλοήγηση Netflix στον Strong Leap-S1, ενώ και η ανάλυση φθάνει τα μέγιστα 4K, εάν φυσικά έχετε ανάλογη συνδρομή και κατάλληλη οθόνη για να το δείτε. Επίσης, δεδομένη είναι και η απόδοση σε HD, καθώς όπως αναφέραμε διατίθενται όλες οι πιστοποιήσεις.

 

 

 

 

 

 

Cosmote TV

 

Για τους συνδρομητές της OTT υπηρεσίας της CosmoteTV, η συμβατότητα με τον Strong Leap S1 είναι επιβεβαιωμένη, ενώ για όσους είναι και συνδρομητές Netflix, η συγκεκριμένη συσκευή θα καλύψει απρόσκοπτα και τις δύο υπηρεσίες, όπως άλλωστε διαπιστώσαμε και στα τεστ.

 


Chrome built-in

 

Με τη δυνατότητα Chromecast, μπορείτε – χωρίς επιπλέον εξοπλισμό – να κάνετε μετάδοση από το κινητό ή το tablet απευθείας στην οθόνη της τηλεόρασής σας, για εφαρμογές που υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη λειτουργία, όπως πχ το YouTube.

 

Πατώντας το αντίστοιχο εικονίδιο οθόνης που εμφανίζεται στην εφαρμογή, θα μπορείτε να βλέπετε τα video που επιλέγετε στο κινητό σας, απευθείας στη τηλεόρασή σας και μάλιστα με εξαιρετική ποιότητα.

 


Βοηθός Google

 

Ο βοηθός Google αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο από μόνος του, έτσι δεν θα επεκταθούμε ιδιαίτερα στο συγκεκριμένο άρθρο. Θα αναφέρουμε ότι μπορείτε να δίνετε εντολές στο μικρόφωνο του τηλεχειριστηρίου πατώντας το αντίστοιχο πλήκτρο επάνω δεξιά. Επίσης, μπορείτε να κάνετε διάφορες ερωτήσεις (και στα ελληνικά) και ο βοηθός Google θα σάς απαντήσει επίσης στα ελληνικά, όπως πχ «Τί καιρό θα κάνει αύριο;» και πολλά άλλα.

 

Μία πολύ χρήσιμη εφαρμογή είναι η φωνητική αναζήτηση στο Youtube, για την οποία δεν χρειάζεται να πληκτρολογήσετε, παρά μόνο να πείτε αυτό που ψάχνετε (και στα ελληνικά).  Επίσης, μπορείτε να ψάξετε ταινίες στο Netflix!

 

Το τι μπορείτε να κάνετε γενικότερα με τον Google Assistant, μπορεί να σας το δείξει και ο «ίδιος» αρκεί να τον ρωτήσετε “What can you do?”. Μία γεύση του Google Assistant στον Strong Leap-S1 μπορείτε να πάρετε στο αντίστοιχο βίντεο!

 

 

 

Η γνώμη μας

 

Ο Strong Leap-S1 αποτελεί μία εξαιρετική Android TV 10 πρόταση για το σαλόνι σας και όχι μόνο, με πλήρη εξοπλισμό ανάλυσης 4K UltraHD, Netflix, συμβατότητα Cosmote TV, βοηθό Google στα ελληνικά, ενσωματωμένο Chromecast, bluetooth και φυσικά dual band WiFi. Προτείνεται !   

 


Πηγή: IPTVSAT.gr

Άρθρο: Περικλής Παντολέων


 

Leave a Comment