Χρησιμοποιούμε τα cookies για αυτό το site για να λειτουργήσει σωστά. Λόγω της νομοθεσίας της ΕΕ θα πρέπει να ζητήθει η συγκατάθεσή σας.
Κάνοντας χρήση του site μας, αποδέχεστε τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Johansson 6700 - Profiler Revolution Κριτική

Posted by vmpastas 28/06/2018 2 Comment(s) Κριτικές Προϊόντων,Ψηφιακά Δορυφορικά Νέα,

Προγραμματιζόμενος ενισχυτής 5 εισόδων UHF / VHF / FM

 

Η Johansson δημιούργησε ένα υπόδειγμα προγραμματιζόμενου ενισχυτή 5 εισόδων VHF/UHF/FM, με δυνατότητα επεξεργασίας άνω των 50 καναλιών και χρήση άριστων φίλτρων. Εμείς το δοκιμάσαμε και εντυπωσιαστήκαμε!

 

Το Profiler Revolution 6700 της Johansson είναι ένας προγραμματιζόμενος ενισχυτής 5 εισόδων, εκ των οποίων έχουμε μία είσοδο FM: 88 – 108 και 4 εισόδους VHF:174 – 240 / UHF: 470 – 862. Η ανώτατη συχνότητα των 862 MHz, δεν σημαίνει ότι δεν προβλέπεται LTE, καθώς ο ενισχυτής εφαρμόζει αυτόματο φιλτράρισμα 4G/5G/LTE ανάλογα με την ανώτατη συχνότητα που χρησιμοποιείται, έτσι έχουμε αυτόματη επιλογή για συχνότητες μέχρι 694 MHz, 790 MHz ή OFF, χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθεί ο τεχνικός εγκατάστασης ή εσείς.
Ακόμη, μία εξαιρετική δυνατότητα του ενισχυτή, είναι η μέτρηση των σημάτων εισόδου, καταργώντας την ανάγκη για χρήση πεδιόμετρου, διότι καθώς επιλέγετε κανάλια εισόδου, βλέπετε σε πραγματικό χρόνο τη στάθμη τους και γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει με τη λήψη της κεραίας σας.
Οι δυνατότητες δεν σταματούν εδώ, διότι μπορείτε να μετατρέψετε οποιοδήποτε κανάλι VHF/UHF σε οποιαδήποτε άλλη συχνότητα της εν λόγω μπάντας, δημιουργώντας το δικό σας φάσμα, όπως ακριβώς σας βολεύει ή όπως είναι το βέλτιστο κατά την κρίση του τεχνικού για την εκάστοτε εγκατάσταση. Την εν λόγω λειτουργία μετατροπής συχνοτήτων, βοηθούν ιδιαίτερα τα άριστα φίλτρα με αποκοπή 50 dB σε διαδοχικά κανάλια που διαθέτει ο ενισχυτής, τα οποία πραγματικά είναι υψηλής ακρίβειας.
Ακόμη, έχουμε AGC σε πραγματικό χρόνο για όλα τα multiplex ξεχωριστά, ενώ ο προγραμματισμός επιτυγχάνεται εξαιρετικά εύκολα, με ελάχιστη ανάγκη αναφοράς στις οδηγίες χρήσης.

 

Εξωτερική περιγραφή – Συνδέσεις

 

Ο ενισχυτής έχει διαστάσεις 217 x 165 x 59 mm και βάρος μόλις 0,8 Kg, ενώ μπορεί να στηριχτεί σε τοίχο για σταθερή επαγγελματική εγκατάσταση. Στην άνω πλευρά βρίσκουμε τις 5 εισόδους και μία σύνδεση γείωσης, ενώ στην κάτω πλευρά έχουμε την είσοδο για το καλώδιο των 220 V (παρέχεται), είσοδο κάρτας SD για αποθήκευση και μεταφορά ρυθμίσεων, αλλά και αναβάθμιση λογισμικού, ενώ στη συνέχεια έχουμε την κεντρική έξοδο max 113 dBμV, καθώς και μία έξοδο test στα -30 dB. Στη πρόσοψη βλέπουμε μία οθόνη LCD, καθώς κι έναν περιστροφικό επιλογέα κατά τη προσφιλή συνήθεια της Johansson, ο οποίος διευκολύνει στο μέγιστο τον προγραμματισμό του ενισχυτή.

 

Μενού – Λειτουργία – Προγραμματισμός 

 

Όπως αναφέραμε, η πλοήγηση στα μενού είναι ιδιαίτερα εύκολη και γρήγορη. Με την πρώτη ενεργοποίηση του ενισχυτή, επιλέγουμε χώρα όπου στη περίπτωσή μας είναι η Europe (default). Κατόπιν, με πίεση του περιστροφικού επιλογέα για 2 δευτερόλεπτα, εμφανίζεται το μενού ρυθμίσεων, όπου έχουμε τις βασικές επιλογές INPUT 1, INPUT 2, INPUT 3, INPUT 4, INPUT FM, OUTPUT, ADVANCED, LOAD SD PRESET, SAVE SD PRESET και EXIT. Στις συγκεκριμένες επιλογές πλοηγούμαστε με περιστροφή, ενώ για τις εκάστοτε υποεπιλογές με πίεση προς τα κάτω και περιστροφή.
Για τις εισόδους, έχουμε τις υποεπιλογές PRE-AMPLI: ON/OFF, DC: OFF/12/24V,  και ADD CHANNEL. Για την πρώτη υποεπιλογή προενίσχυσης, η εργοστασιακή ρύθμιση είναι ΟΝ, ενώ σε περίπτωση που έχουμε σήμα εισόδου άνω των 80 dBμV, μπορούμε να την θέσουμε OFF. Η υποεπιλογή DC καθορίζεται στα 12 V ή 24 V από τις προχωρημένες ρυθμίσεις (Advanced) ενώ σαφώς μπορούμε να την θέσουμε OFF, εάν δεν υπάρχουν προενισχυτές για τροφοδοσία. Τέλος, με την επιλογή ADD CHANNEL, επιλέγουμε κανάλι εισόδου, κανάλι μετατροπής και ταυτόχρονα βλέπουμε και τη στάθμη του. Σε περίπτωση που επιθυμούμε να διαγράψουμε κάποιο κανάλι λόγω λάθους ή κάποιας αλλαγής, πιέζουμε τον περιστροφικό επιλογέα συνεχώς, μέχρι να δούμε το μήνυμα CHANNEL DELETED. Για την είσοδο FM, δεν έχουμε δυνατότητα αλλαγής συχνότητας, παρά μόνο ρύθμιση gain μεταξύ 15-35 dB.
Στην βασική επιλογή OUTPUT, μπορούμε να ρυθμίσουμε την στάθμη μεταξύ 93-113 dΒμV και την κλίση (Slope) από -9 έως 0 dB, προκειμένου να εξισορροπήσουμε τις απώλειες των καλωδίων στις υψηλότερες συχνότητες, εάν αυτό κριθεί αναγκαίο.
Στην επιλογή ADVANCED, έχουμε τις ρυθμίσεις DC VOLTAGE μεταξύ 12/24 V, αναγραφή της έκδοσης firmware, του σειριακού αριθμού, ενώ μπορούμε να κάνουμε φορμάτ την κάρτα SD, καθώς και να αναβαθμίσουμε το λογισμικό. Στις επιλογές LOAD SD PRESET και SAVE SD PRESET, όπως είναι προφανές, αποθηκεύουμε τις ρυθμίσεις σε κάρτα SD ή φορτώνουμε ρυθμίσεις από κάρτα SD, πχ όταν έχουμε να προγραμματίσουμε περισσότερα Profilers 6700 με τα ίδια settings.

 

Δοκιμές

 

Στην εγκατάσταση της δοκιμής, δώσαμε σήμα από μία κεραία UHF με ένα splitter 1:4 και στις 4 εισόδους και μετατρέψαμε ενδεικτικά τα κανάλια ως εξής:
INPUT 1: CH 21->21, CH 22->23,, INPUT 2: CH 27->25, CH 28->CH 27, INPUT 3: CH 52->CH 37, CH 54->CH 42, INPUT 4: CH 30->CH 30, CH 40-> CH 35. Όπου το κανάλι μετατροπής είναι ίδιο με το αρχικό κανάλι, δεν πραγματοποιείται καμία μετατροπή συχνότητας. Επίσης, διατηρήσαμε την προενίσχυση σε όλα τα κανάλια, ενώ δεν δώσαμε κάποια τάση, καθώς δεν είχαμε κάποιον προενισχυτή πριν το Profiler. Τέλος, δεν χρειάστηκε να εφαρμόσουμε slope, ενώ σαν στάθμη εξόδου επιλέξαμε 95 dBμV.  Να σημειώσουμε ότι στη περιοχή μας το κανάλι 28 είναι μερικά dB κάτω από το κανάλι 27 και το Profiler «απομόνωσε» με ιδιαίτερη άνεση τα δύο διαδοχικά κανάλια 27 & 28, με αποτέλεσμα ένα τέλεια εξισορροπημένο φάσμα στην έξοδο με την επιθυμητή στάθμη και άριστο MER άνω των 34 dB που μπορούμε να μας δείξει το όργανο.

 

 

Η γνώμη μας

 

Το Johansson Profiler Revolution 6700 είναι ένας υποδειγματικός προγραμματιζόμενος ενισχυτής, με άριστα φίλτρα 50 dB σε διαδοχικά κανάλια, μέτρηση της στάθμης των σημάτων εισόδου, AGC, επαρκή max στάθμη εξόδου στα 110 dBμV για 6 mux και 113 για 1 mux, υψηλό MER, εύκολη και γρήγορη πλοήγηση στα μενού και τέλεια εξισορρόπηση στην έξοδο!

 


Πηγή: Δορυφορικά Νέα

Άρθρο: Περικλής Παντολέων


 

2 Comment(s)

Esad Delić:
13/10/2020, 02:41:36 PM, www.de-electronic.hr
Reply

Please send me detail datasheet for johansson 6700 debice.

Esad Delić:
14/10/2020, 09:51:18 AM, www.de-electronic.hr
Reply

Please send me proforma invoice for 6700 profiler revolution pease 1 and short form datasheet.Best regards!DE-ELECTRONIC Vat No.: HR55137873830 10010 Zagreb. Svetog Mateja 129/PR Tel: +385 98 350 665 (just “What’ Up”) E-mail: de-electronic@zg.t-com.hr

Leave a Comment