Χρησιμοποιούμε τα cookies για αυτό το site για να λειτουργήσει σωστά. Λόγω της νομοθεσίας της ΕΕ θα πρέπει να ζητήθει η συγκατάθεσή σας.
Κάνοντας χρήση του site μας, αποδέχεστε τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Golden Interstar G-200 Pro - 4K UHD Android 9.0 TV-Box Κριτική

Posted by mlabropoulos 05/10/2021 0 Comment(s)

Golden Interstar G-200 Pro: Ισχυρός 4K UHD OTT Media Streamer με Android 9.0

 

Δοκιμάζουμε ένα ιδιαίτερα νέο, ισχυρό και γρήγορο OTT media streamer, το Golden Interstar G-200 Pro, το οποίο βασίζεται σε Android 9.0, διαθέτει πληθώρα συνδέσεων και έχει προ-εγκατεστημένες εφαρμογές για παρακολούθηση περιεχομένου. Αναλυτικότερα, αμέσως παρακάτω!

 

Το νέο TV box G-200 Pro της Golden Interstar, φέρει SoC Amlogic 905X3 με επεξεργαστή Quad Core ARM Cortex A55, βασίζεται σε Android 9.0 με ιδιαίτερα εύκολη και διαισθητική διεπαφή, ενώ αναβαθμίζεται άμεσα online. Το G-200 Pro διαθέτει μνήμη 2GB DDR3 και αποθηκευτικό χώρο 16GB eMMC, γεγονός που εξασφαλίζει ταχύτητα λειτουργίας χωρίς κολλήματα, ωστόσο παρέχει και δυνατότητα επέκτασης με MicroSD.

 

Από πλευράς δικτύωσης, έχουμε ενσωματωμένο Dual band WiFi, αλλά και Ethernet, ενώ το Bluetooth προσφέρει επιπλέον ευκολία, τόσο για τηλεχειριστήρια, όσο και για σύνδεση πχ πληκτρολογίου ή mouse. 

 

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε στις εφαρμογές online περιεχομένου τις οποίες θα παραθέσουμε παρακάτω.

 

 

 

Εξωτερική περιγραφή - Συνδέσεις

 

O Golden Interstar G-200 Pro, διαθέτει ελαφρύ σκάφος με καλαίσθητο καμπυλωτό σχήμα, στο οποίου τη πρόσοψη υπάρχει ενδεικτικό LED, ενώ οι συνδέσεις στη πίσω όψη περιλαμβάνουν:  HDMI, Ethernet, υποδοχή IR, οπτική έξοδο ψηφιακού ήχου S/PDIF και την υποδοχή για το παρεχόμενο εξωτερικό τροφοδοτικό. Στο πλάι βρίσκουμε 1 x USB 3.0, 1 x USB 2.0 και υποδοχή MicroSD για επέκταση αποθηκευτικού χώρου.

 

 

 


Μενού - Λειτουργίες

 

Κατά την εκκίνηση του G-200 Pro – όπως συνήθως – μπορείτε να επιλέξετε μία σειρά βασικών παραμέτρων, στις οποίες περιλαμβάνεται και η εισαγωγή κλειδιού για το WiFi, εάν βέβαια το χρησιμοποιείτε. Ο Launcher που θα εμφανιστεί παρέχει τη δυνατότητα άμεσης πρόσβασης σε ορισμένες εφαρμογές που είναι χαρακτηρισμένες σαν “Favorite Apps” και συγκεκριμένα YouTube, Netflix, Google Play Store, MX Player και File Browser, ενώ στο επάνω μέρος της οθόνης βρίσκουμε την εφαρμογή PHOENIX TV με τη δυνατότητα portals και ακριβώς από κάτω υπάρχει το PHOENIX MARKET, για εγκατάσταση πλειάδας επιπλέον εφαρμογών.

Να αναφέρουμε ότι οι προ-εγκατεστημένες εφαρμογές δεν είναι μόνο αυτές που φαίνονται στην αρχική οθόνη, καθώς με το μπλε πλήκτρο στο τηλεχειριστήριο, εμφανίζονται επιπλέον και οι: NeoX 2 (είσοδος με κωδικό), Premium–OTT (με login), Chrome, KDTV (ειδική έκδοση Kodi 18.6), Update και Droid Settings. Η λειτουργία των εφαρμογών που δεν απαιτούσαν κωδικό – και κατά συνέπεια μπορούσαμε να δοκιμάσουμε – είναι απρόσκοπτη, όπως πχ Youtube, Kodi, MX Player, αλλά και το Netflix, όπως θα δούμε παρακάτω.

 

Στο Phoenix Market, θα βρείτε 61 εφαρμογές, συμπεριλαμβανομένων και των ήδη εγκατεστημένων. Ανάμεσα στις επιπλέον εφαρμογές που μπορείτε να εγκαταστήσετε είναι οι Prime Video, Disney+, Aptoide TV, Audio Optimizer, Plex, VLC, Spotify και πολλές άλλες.

 


Netflix

 

Το Netflix δεν μπορεί να λειτουργήσει σε HD, λόγω του security level 3 που διαθέτει το box, ωστόσο η προ-εγκατεστημένη έκδοση – όπως διαπιστώσαμε από τα τεστ – εμφανίζει τις πληροφορίες στα ελληνικά (εφόσον το έχετε επιλέξει στο λογαριασμό σας), με εξαιρετικά άνετη και αξιόπιστη πλοήγηση μέσω τηλεχειριστηρίου, όπως στο Android TV. Σε κάθε περίπτωση, η ενεργοποίηση mouse από το πληκτρολόγιο είναι διαθέσιμη.

 

 

 

 

 

 

Αναπαραγωγή αρχείων

 

O Golden Interstar G-200 Pro, διαθέτει ελαφρύ σκάφος με καλαίσθητο καμπυλωτό σχήμα, στο οποίου τη πρόσοψη υπάρχει ενδεικτικό LED, ενώ οι συνδέσεις στη πίσω όψη περιλαμβάνουν:  HDMI, Ethernet, υποδοχή IR, οπτική έξοδο ψηφιακού ήχου S/PDIF και την υποδοχή για το παρεχόμενο εξωτερικό τροφοδοτικό. Στο πλάι βρίσκουμε 1 x USB 3.0, 1 x USB 2.0 και υποδοχή MicroSD για επέκταση αποθηκευτικού χώρου.Η αναπαραγωγή αρχείων – όπως ισχύει στο Android – είναι άκρως ικανοποιητική, καθώς το «όπλο» που ονομάζεται Kodi, την διεκπεραιώνει με τον καλύτερο τρόπο, ειδικά στα παντός είδους video με υπότιτλους. Επιπροσθέτως, το MX Player κάνει επίσης καλή δουλειά στην αναπαραγωγή video με ελληνικούς υπότιτλους.

 


Youtube

 

Σχετικά με το Youtube, υπήρχε προ-εγκατεστημένη η έκδοση 2.02.08, με εξαιρετικά αποτελέσματα στη πλοήγηση με το τηλεχειριστήριο, χωρίς να απαιτείται η ενεργοποίηση mouse.

 


Συσκευασία

 

Στη συσκευασία θα βρείτε – εκτός από τον G-200 Pro – ένα τηλεχειριστήριο IR, καλώδιο HDMI, δύο μπαταρίες ΑΑΑ, εξωτερικό τροφοδοτικό, οδηγίες χρήσης και έναν εξωτερικό αισθητήρα IR, προκειμένου να μπορείτε να κρύψετε το tv box σε κάποιο έπιπλο ή πίσω από την τηλεόραση.

 

 

Η γνώμη μας

 

Το ιδιαίτερα πρόσφατο Golden Interstar G-200 Pro, είναι ένα γρήγορο και αξιόπιστο OTT media streamer, με έκδοση Android 9.0, εξοπλισμένο με εφαρμογές για portals και υπηρεσίες streaming, αξιόπιστη πλοήγηση Netflix (SD), καθώς και ικανή μνήμη / επεξεργαστή. Εκτός από το Play store, το G-200 Pro διαθέτει ενσωματωμένο market για πλειάδα επιπλέον εφαρμογών, έτσι συνολικά κερδίζει σημαντικούς βαθμούς στην αξιολόγησή του.   

 


Πηγή: IPTVSAT.gr

Άρθρο: Περικλής Παντολέων


 

Leave a Comment