Χρησιμοποιούμε τα cookies για αυτό το site για να λειτουργήσει σωστά. Λόγω της νομοθεσίας της ΕΕ θα πρέπει να ζητήθει η συγκατάθεσή σας.
Κάνοντας χρήση του site μας, αποδέχεστε τους όρους Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Golden Interstar ALPHA X- DVD-S2 H.265 Linux Κριτική

Posted by mlabropoulos 12/06/2020 0 Comment(s)

Golden Interstar ALPHA X: Δορυφορικός δέκτης και IPTV box

 

Ο Golden Interstar ALPHA X είναι ένας καλά εξοπλισμένος και Full HD δορυφορικός δέκτης μικρού μεγέθους αλλά μεγάλων δυνατοτήτων, όπως Linux OS και το νέο στάνταρντ συμπίεσης H.265 / HEVC. Χάρη στον ενσωματωμένο DVB-S2X tuner, ο δέκτης λαμβάνει όλα τα δορυφορικά T2-MI PLS streams, ωστόσο δεν είναι μόνο ένας δορυφορικός δέκτης αλλά κι ένας εξοπλισμένος IPTV, multimedia και DLNA player.

 

Εξωτερική περιγραφή - Συνδέσεις

 

Στη πρόσοψη βρίσκουμε 4ψήφιο display για αριθμό προγράμματος ή ώρα, ενώ οι συνδέσεις απλώνονται σε όλες τις επιφάνειες του δέκτη και ειδικότερα: Στη πίσω όψη υπάρχουν η είσοδος LNB, θύρα Ethernet 10/100, έξοδος HDMI, ομοαξονική έξοδος ψηφιακού ήχου S/PDIF και έξοδος AV (mini jack).

Στην αριστερή πλευρά βρίσκουμε υποδοχή RS232 (mini jack), είσοδο 12 V για το παρεχόμενο τροφοδοτικό και μία – εκ των δύο – υποδοχή USB 2.0. Στη δεξιά πλευρά έχουμε υποδοχή για εξωτερικό IR (παρέχεται) και την δεύτερη θύρα USB 2.0.


 

Μενού - Λειτουργίες

 

Η περιγραφή των μενού που θα ακολουθήσει, αφορά κάποια ανεπίσημη έκδοση του λογισμικού. Στο βασικό μενού, βρίσκουμε τα εικονίδια με τις κύριες επιλογές, τα οποία είναι: IPTV, VOD, TV SERIES, Stalker TV, Xtream IPTV, WebTV, Ραδιόφωνο μέσω Internet, YouTube, Ρυθμίσεις IPTV, Ρυθμίσεις Wi-Fi, APPLICATIONS και Ρυθμίσεις.

Σαφώς, ο δέκτης έχει διπλή υπόσταση, σαν δορυφορικός δέκτης και σαν iptv/media player, ενώ αρκετά μενού παρουσιάζονται περισσότερες από μία φορές σε διάφορες επιλογές, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μία σχετική σύγχυση, ωστόσο ξεπερνιέται σύντομα μετά από ολιγόλεπτη πλοήγηση στα μενού.

Το σετάρισμα για τα iptv portals, πραγματοποιείται στις επιλογές Stalker TV και Xtream IPTV, ενώ στην επιλογή WebTV, βρίσκουμε streaming περιεχόμενο από διάφορες πηγές και χώρες. Επίσης, στην επιλογή Ραδιόφωνο μέσω Internet βρίσκουμε πολυάριθμους ιντερνετικούς ραδιοσταθμούς για διάφορα είδη μουσικής, ενώ στο YouTube παρέχεται η γνωστή υπηρεσία.

Στην τελευταία επιλογή Ρυθμίσεις, ανοίγει μία νέα κάρτα με περαιτέρω ρυθμίσεις και επιλογές, ενώ εκεί βρίσκουμε και το δορυφορικό τμήμα του δέκτη, το οποίο θα έπρεπε να βρίσκεται στην αρχική κάρτα.

Στην εν λόγω κάρτα υπάρχουν οι επιλογές Αναβάθμιση λογισμικού, Ρυθμίσεις OSD, SAT setting, Ρυθμίσεις εξόδου ήχου/βίντεο, Κατάσταση του δικτύου, Open VPN, Χρόνος, Γονικός έλεγχος, Διάφορες ρυθμίσεις, Ρύθμιση οθόνης δέκτη, Αποθήκευση και επαναφορά ρυθμίσεων, Αναζήτηση δικτύου, DLNA, Εργοστασιακές ρυθμίσεις και Πληροφορίες συστήματος.  

 

 

Ρύθμιση και Λήψη Δορυφόρων 

 

Όπως αναφέραμε, στη διαδρομή Ρυθμίσεις -> SAT setting βρίσκουμε τις ρυθμίσεις για το δορυφορικό τμήμα, οι οποίες είναι πληρέστατες και περιλαμβάνουν τις επιλογές Κανάλι, Ρυθμίσεις κεραίας, Κατάλογος TP, Γρήγορη σάρωση, CAM setting, Λίστα χρονοδιακόπτη, Ρυθμίσεις PVR και Αποθηκευτικός χώρος.

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα του συγκεκριμένου δέκτη, είναι η υποστήριξη της λήψης MultiStream (MIS) καναλιών, που χρησιμοποιείται σε ορισμένους δορυφόρους για να διανέμει σήματα προγραμμάτων σε επίγειους πομπούς ή καλωδιακές διανομές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο δορυφόρος Eutelsat 5 West B – 5W, από τον οποίο μπορούμε να λαμβάνουμε μεγάλο αριθμό καναλιών multistream κυρίως ιταλικών και γαλλικών.

Στην επιλογή Ρυθμίσεις κεραίας, βρίσκουμε 236 δορυφόρους και μάλιστα με δυνατότητα προσθήκης ή τροποποίησης! Για κάθε δορυφόρο, έχουμε πλήρεις ρυθμίσεις DiSEqC 1.0 (A,B,C,D) & 1.1 (1-16), καθώς και μοτέρ DiSEqC 1.2 & USALS, καλύπτοντας όλες τις περιπτώσεις σηματοδοσίας και εγκαταστάσεων.

Οι μπάρες σήματος είναι ιδιαίτερα γρήγορες, ενώ ο έλεγχος μοτέρ- ειδικά στο USALS – είναι υποδειγματικός, καθιστώντας τον Alpha X έναν εξαιρετικό δορυφορικό δέκτη, ο οποίος σε συνδυασμό με το ανεπίσημο λογισμικό του και τη χρήση Oscam, μας αποκαλύπτει εύκολα τα κανάλια της Digea στις 3 μοίρες ανατολικά, αλλά και της ERT στον Hellas Sat, χωρίς να χρειαστεί καμία ενέργεια από πλευράς του χρήστη. Για το OSCAM στην επιλογή CAM Setting, μπορείτε – εάν είστε προχωρημένοι – να πραγματοποιήσετε επιπλέον ρυθμίσεις μέσω υπολογιστή, αρκεί να μπείτε με browser στη διεύθυνση 192.168.1.16:8888 και αρκεί φυσικά ο δέκτης και το PC να είναι στο ίδιο δίκτυο. Τα υπόλοιπα για το Oscam, μπορείτε να τα βρείτε …επί της οθόνης!

Επίσης, η ανίχνευση καναλιών υποστηρίζει blindscan ή στα ελληνικά τυφλή ανίχνευση, χωρίς περαιτέρω επιλογές, ωστόσο αποδοτική, καθώς στις 5W μας απέδωσε περίπου 100 επιπλέον κανάλια σε σχέση με την απλή αυτόματη σάρωση!

Σχετικά με τα δορυφορικά, μπορείτε επιπλέον να σετάρετε χρονοδιακόπτες, timeshift σε περίπτωση εξωτερικού σκληρού δίσκου, καθώς και να επεξεργαστείτε εύκολα τις λίστες καναλιών ή να δημιουργήσετε λίστες αγαπημένων με δική σας ονοματοδοσία.

 

 

Media Player 

 

Εκτός από τις IPTV δυνατότητες, ο δέκτης είναι κι ένας εξαιρετικός media player, καθώς πραγματοποιήσαμε απρόσκοπτη αναπαραγωγή αρχείων video με εξωτερικούς ελληνικούς υπότιτλους, συμπεριλαμβανομένων φυσικά και αρχείων με συμπίεση hevc. Να σημειώσουμε ότι στην αναπαραγωγή αρχείων video έχουμε εξαιρετικό seek προκειμένου να μεταβαίνουμε σε διάφορα σημεία της ταινίας πολύ γρήγορα, ακόμη και στα hevc.

 

Άλλες δυνατότητες 

 

Μία πολύ ενδιαφέρουσα δυνατότητα στην επιλογή Διάφορες ρυθμίσεις, είναι η επιλογή έναρξης με τηλεόραση, κυρίως μενού, ραδιόφωνο, IPTV στη μνήμη, Autoget .m3u playlist, Portal 1,2,3,4 Stalker, Youtube, Xtream IPTV, WebTV, ραδιόφωνο μέσω Internet, Καιρός, PVR, Media. Με αυτό τον τρόπο, χρησιμοποιούμε τη συσκευή ανάλογα με τα βασικά ενδιαφέροντά μας.

Επίσης, μπορούμε να σετάρουμε το Open VPN, το display, να προσθέσουμε κόμβους δικτύου (Samba), να θέσουμε ειδοποίηση για τη διάθεση νέου λογισμικού προς online αναβάθμιση και άλλα!

 

 

Η γνώμη μας 

 

Αν και ο δέκτης δεν είναι 4Κ, οι πολυάριθμες δυνατότητές του – όπως έδειξαν τα test – σε όλους τους τομείς όπως iptv, δορυφορική λήψη, media player, webtv, online περιεχόμενο, καθιστούν τον Golden Interstar Alpha X μία άκρως ενδιαφέρουσα περίπτωση !

 


Πηγή: IPTVSAT.gr

Άρθρο: Περικλής Παντολέων


 

Leave a Comment